Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το βούτυρο λιωμένο, τη μαγιά και το αλάτι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές και να πάρουμε μια λεία ζύμη. Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη για 24 ώρες.
Όταν τα βγάλουμε από το ψυγείο, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες για να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλά λεπτά φύλλα και τα ψήνουμε ένα-ένα σε κρεπιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τα γεμίζουμε και ψήνουμε στην τοστιέρα.
Διάφορες γεμίσεις για την piadina :
· πατάτα, λουκάνικο, μοτσαρέλα
· caprese: με φρέσκια ντομάτα, φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικο
· Romagnola: με speck (http://www.i-food.gr/recipe/4829/ speck ) τυρί brie και ρόκα
· Prosciutto, μοτσαρέλα και φλούδες παρμεζάνας
· χόρτα και μοτσαρέλα φρέσκια
· κολοκυθάκι, ζαμπόν, μοτσαρέλα και ρόκα
Όταν τα βγάλουμε από το ψυγείο, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες για να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλά λεπτά φύλλα και τα ψήνουμε ένα-ένα σε κρεπιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τα γεμίζουμε και ψήνουμε στην τοστιέρα.
Διάφορες γεμίσεις για την piadina :
· πατάτα, λουκάνικο, μοτσαρέλα
· caprese: με φρέσκια ντομάτα, φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικο
· Romagnola: με speck (http://www.i-food.gr/recipe/4829/ speck ) τυρί brie και ρόκα
· Prosciutto, μοτσαρέλα και φλούδες παρμεζάνας
· χόρτα και μοτσαρέλα φρέσκια
· κολοκυθάκι, ζαμπόν, μοτσαρέλα και ρόκα