Ζύμη για ψωμάκια piadina

Εμφανίσεις: 8.825
Ζύμη για ψωμάκια piadina
Υλικά:
200 ml γάλα φρέσκο πλήρες
50 γρ. βούτυρο
600 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
4 γρ. μαγιά ξηρή
3 πρέζες αλάτι
100 ml ελαιόλαδο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : Sandwiches-Snacks | Beef calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το βούτυρο λιωμένο, τη μαγιά και το αλάτι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές και να πάρουμε μια λεία ζύμη. Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη για 24 ώρες.

Όταν τα βγάλουμε από το ψυγείο, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες για να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλά λεπτά φύλλα και τα ψήνουμε ένα-ένα σε κρεπιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τα γεμίζουμε και ψήνουμε στην τοστιέρα.

Διάφορες γεμίσεις για την piadina :

· πατάτα, λουκάνικο, μοτσαρέλα

· caprese: με φρέσκια ντομάτα, φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικο

· Romagnola: με speck (http://www.i-food.gr/recipe/4829/ speck ) τυρί brie και ρόκα

· Prosciutto, μοτσαρέλα και φλούδες παρμεζάνας

· χόρτα και μοτσαρέλα φρέσκια

· κολοκυθάκι, ζαμπόν, μοτσαρέλα και ρόκα

 

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες599
Πρωτεΐνες ζωικές1,17 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,59 γρ.
Υδατάνθρακες78,29 γρ.
Λιπαρά25,83 γρ.
Σάκχαρα2 γρ.
Φυτικές ίνες2,84 γρ.