Πίτσα Σαρδηνίας με ψωμί carasau

Εμφανίσεις: 6.519
Πίτσα Σαρδηνίας με ψωμί carasau
Υλικά:
100 γρ. ψωμί carasau (4 φύλλα)
100 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
250 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
120 ml σάλτσα ντομάτας
50 γρ. κάπαρη (σπόροι) (2 κουτ. σούπας)
4 πρέζες αλάτι
50 γρ. ελιές μαύρες
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
4 πρέζες ρίγανη


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλάτι συνταγές | σάλτσα ντομάτας | ψωμί carasau | σάλτσα ντομάτας | ψωμί carasau συνταγή | Strawberries calories

Εκτέλεση συνταγής

Απλώνουμε 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας σε ένα φύλλο ψωμιού.

Προσθέτουμε τη mozzarella κομμένη σε κύβους, πασπαλίζουμε με ρίγανη και μία πρέζα αλάτι και κάπαρη.

Περιχύνουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο και καλύπτουμε με φλούδες Pecorino Romano και τις ελιές, αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια.

Με τον ίδιο τρόπο παρασκευάζουμε και τα άλλα τρία φύλλα του ψωμιού, σχηματίζοντας έτσι τέσσερις πίτσες.

Τις ψήνουμε το φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά περίπου και τις σερβίρουμε ζεστές.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες447
Πρωτεΐνες ζωικές18,14 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,33 γρ.
Υδατάνθρακες18,84 γρ.
Λιπαρά28,77 γρ.
Σάκχαρα0,8 γρ.
Φυτικές ίνες1,25 γρ.