Εκτέλεση συνταγής
Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό, τη μαγιά και 250 γρ. από το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει αρκετά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα μας τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο, το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι με το μαχλέπι και τη μαστίχα.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Στη συνέχεια, πλέκουμε πλεξούδες με τη ζύμη και τις αφήνουμε σκεπασμένες σε ζεστό περιβάλλον μισή ώρα με τρία τέταρτα, μέχρι να φουσκώσουν. Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και τις αλείφουμε απαλά με ένα πινέλο για να μη χαθεί ο όγκος τους. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο κομμένο σε φλούδες και ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα μας τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο, το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι με το μαχλέπι και τη μαστίχα.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Στη συνέχεια, πλέκουμε πλεξούδες με τη ζύμη και τις αφήνουμε σκεπασμένες σε ζεστό περιβάλλον μισή ώρα με τρία τέταρτα, μέχρι να φουσκώσουν. Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και τις αλείφουμε απαλά με ένα πινέλο για να μη χαθεί ο όγκος τους. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο κομμένο σε φλούδες και ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά.