Εκτέλεση συνταγής
Η ζύμη: Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτα, ανακατεύοντας την ντομάτα κονσέρβας με τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Κόβουμε το ζαμπόν και τρίβουμε τη mozzarella σε μπαστούνι ή τεμαχίζουμε τη φρέσκια mozzarella. Αλευρώνουμε καλά κάθε ζυμαράκι και το δουλεύουμε με τον πλάστη. Η ζύμη πρέπει να απλωθεί και να γίνει σαν πίτσα στρογγυλή, ώστε να γεμίσουμε το μισό μέρος της με τη σάλτσα ντομάτας, το ζαμπόν και τη mozzarella (αν θέλουμε, μπορούμε να συμπληρώσουμε κι άλλα υλικά της αρεσκείας μας, όπως μανιτάρια, λαχανικά κ.λπ.).
Στη συνέχεια, πιάνουμε με τα δύο χέρια την άλλη άκρη της ζύμης και τη φέρνουμε από πάνω, κλείνοντας την πίτσα μας και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας για 15 λεπτά στους 200°C, στη συνέχεια ψήνουμε το calzone για 20 με 25 λεπτά και το σερβίρουμε ζεστό.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτα, ανακατεύοντας την ντομάτα κονσέρβας με τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Κόβουμε το ζαμπόν και τρίβουμε τη mozzarella σε μπαστούνι ή τεμαχίζουμε τη φρέσκια mozzarella. Αλευρώνουμε καλά κάθε ζυμαράκι και το δουλεύουμε με τον πλάστη. Η ζύμη πρέπει να απλωθεί και να γίνει σαν πίτσα στρογγυλή, ώστε να γεμίσουμε το μισό μέρος της με τη σάλτσα ντομάτας, το ζαμπόν και τη mozzarella (αν θέλουμε, μπορούμε να συμπληρώσουμε κι άλλα υλικά της αρεσκείας μας, όπως μανιτάρια, λαχανικά κ.λπ.).
Στη συνέχεια, πιάνουμε με τα δύο χέρια την άλλη άκρη της ζύμης και τη φέρνουμε από πάνω, κλείνοντας την πίτσα μας και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας για 15 λεπτά στους 200°C, στη συνέχεια ψήνουμε το calzone για 20 με 25 λεπτά και το σερβίρουμε ζεστό.