Εκτέλεση συνταγής
Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε τέσσερα ταψάκια διαμέτρου 22 εκατοστών αφού προηγουμένως τα λαδώσουμε ή στρώνουμε μια λαδόκολα.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες με μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι. Αδειάζουμε στο κέντρο της κάθε πίτσας μια ποσότητα ντομάτας και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας μια περίμετρο 1 εκατοστού στις άκρες.
Κόβουμε τη mozzarella σε φέτες και τη βάζουμε ομοιόμορφα πάνω από τις πίτσες.
Στη συνέχεια γεμίζουμε κάθε πίτσα με τις καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και κομμένες σε τέσσερις φέτες, τις μαύρες ελιές κομμένες στη μέση, το ζαμπόν και τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε τέσσερις λωρίδες.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε τέσσερα ταψάκια διαμέτρου 22 εκατοστών αφού προηγουμένως τα λαδώσουμε ή στρώνουμε μια λαδόκολα.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες με μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι. Αδειάζουμε στο κέντρο της κάθε πίτσας μια ποσότητα ντομάτας και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας μια περίμετρο 1 εκατοστού στις άκρες.
Κόβουμε τη mozzarella σε φέτες και τη βάζουμε ομοιόμορφα πάνω από τις πίτσες.
Στη συνέχεια γεμίζουμε κάθε πίτσα με τις καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και κομμένες σε τέσσερις φέτες, τις μαύρες ελιές κομμένες στη μέση, το ζαμπόν και τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε τέσσερις λωρίδες.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.