Ψωμί καλαμποκιού

Εμφανίσεις: 6.992
Ψωμί καλαμποκιού
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι σίτου σκληρό
20 γρ. ηλιόσπορος αποφλοιωμένος
300 ml νερό (περίπου)
10 γρ. μουστάρδα
250 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
10 γρ. ζάχαρη
15 γρ. μαγιά ξηρή
4 πρέζες αλάτι (15 γρ.)
3 πρέζες πάπρικα (10 γρ.)


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες μουστάρδα | συνταγή με αλεύρι σίτου σκληρό | συνταγές με αλεύρι καλαμποκιού | ζάχαρη συνταγή | συνταγή με ζάχαρη | Yogurt calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια λεκάνη ή στο μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να σφίξει η ζύμη μας (για 10 λεπτά περίπου).

Στη συνέχεια, βγάζουμε τη ζύμη και τη δουλεύουμε λίγο με τα χέρια στον πάγκο εργασίας. Έπειτα τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό περιβάλλον για μία ώρα.

Μόλις η ζύμη μας φουσκώσει αρκετά, την κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε και την πλάθουμε απαλά ώστε να πάρει το σχήμα που θέλουμε.

Ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια του ψωμιού και το πασπαλίζουμε με καλαμποκόσπορους.

Το αφήνουμε άλλα 40 λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια το χαράσσουμε με ένα μαχαίρι στη μέση. Ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 190°C.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες196
Πρωτεΐνες φυτικές6,29 γρ.
Υδατάνθρακες39,01 γρ.
Λιπαρά2,21 γρ.
Σάκχαρα1,11 γρ.
Φυτικές ίνες0,56 γρ.