Εκτέλεση συνταγής
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά σε γρήγορη ταχύτητα και ρίχνουμε όλο το νερό με ροή μέχρι να ζυμωθεί καλά το αλεύρι.
Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια με το βάρος που προτιμούμε (ενδεικτικά, 15 γρ. ζυμάρι μας δίνει tortillas με διάμετρο 16 εκ.).
Αφήνουμε τα μπαλάκια από ζυμάρι να ξεκουραστούν για 15 λεπτά σκεπασμένα με μεμβράνη και στη συνέχεια με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε στρογγυλά λεπτά φύλλα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι της διαμέτρου των tortillas και τα ψήνουμε για 3 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 λεπτά από την άλλη, σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, μπορούμε να τα γεμίσουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας.
Tips:
Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια με το βάρος που προτιμούμε (ενδεικτικά, 15 γρ. ζυμάρι μας δίνει tortillas με διάμετρο 16 εκ.).
Αφήνουμε τα μπαλάκια από ζυμάρι να ξεκουραστούν για 15 λεπτά σκεπασμένα με μεμβράνη και στη συνέχεια με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε στρογγυλά λεπτά φύλλα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι της διαμέτρου των tortillas και τα ψήνουμε για 3 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 λεπτά από την άλλη, σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, μπορούμε να τα γεμίσουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας.

- Αν θέλουμε, μπορούμε να προψήσουμε τα tortillas και να τα φυλάξουμε. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, αφήνουμε να κρυώσουν, τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
- Επίσης, με τα tortillas μπορούμε να παρασκευάσουμε doritos, κόβοντας τις έτοιμες πίτες σε τρίγωνα και τηγανίζοντάς τα σε φυτικό λάδι.