Tortillas

Εμφανίσεις: 4.932
Tortillas
Υλικά:
150 ml νερό
50 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
150 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
3 πρέζες αλάτι
15 ml σπορέλαιο


Προτεινόμενες μερίδες: 24

Ετικέτες αλεύρι καλαμποκιού συνταγές | συνταγή με αλάτι | νερό συνταγές | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | συνταγή με αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | Spaghetti calories

Εκτέλεση συνταγής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά σε γρήγορη ταχύτητα και ρίχνουμε όλο το νερό με ροή μέχρι να ζυμωθεί καλά το αλεύρι.

Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια με το βάρος που προτιμούμε (ενδεικτικά, 15 γρ. ζυμάρι μας δίνει tortillas με διάμετρο 16 εκ.).

Αφήνουμε τα μπαλάκια από ζυμάρι να ξεκουραστούν για 15 λεπτά σκεπασμένα με μεμβράνη και στη συνέχεια με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε στρογγυλά λεπτά φύλλα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι της διαμέτρου των tortillas και τα ψήνουμε για 3 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 λεπτά από την άλλη, σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, μπορούμε να τα γεμίσουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας.

Tips:

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προψήσουμε τα tortillas και να τα φυλάξουμε. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, αφήνουμε να κρυώσουν, τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

  • Επίσης, με τα tortillas μπορούμε να παρασκευάσουμε doritos, κόβοντας τις έτοιμες πίτες σε τρίγωνα και τηγανίζοντάς τα σε φυτικό λάδι.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες36
Πρωτεΐνες φυτικές0,8 γρ.
Υδατάνθρακες6,34 γρ.
Λιπαρά0,1 γρ.
Σάκχαρα0,02 γρ.
Φυτικές ίνες0,17 γρ.