Εκτέλεση συνταγής
Η ζύμη: Ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια και τα ζυμώνουμε με το βούτυρο μαλακωμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με 100 ml νερό, μία πρέζα αλάτι και 3-4 ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού. Δουλεύουμε το μείγμα των αλεύρων με τον χτυπημένο κρόκο αυγού μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη, αρκετά μαλακή. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, την ανοίγουμε με τον πλάστη και την απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί (διάμετρος 28 εκ.), καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος, απλώνουμε πάνω μερικά ξερά φασόλια και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά. Κατόπιν, αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 7-8 λεπτά, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Η γέμιση: Βράζουμε τα φασολάκια για 7-8 λεπτά και τα κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες πάχους 2 εκ. και αφαιρούμε τους σπόρους.
Ανακατεύουμε το τυρί ricotta με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, το Parmigiano-Reggiano τριμμένο, δύο πρέζες αλάτι και το πιπέρι. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα φασολάκια και τις ντομάτες με το ελαιόλαδο και μία πρέζα αλάτι.
Παίρνουμε την ψημένη τάρτα και απλώνουμε πάνω τα ¾ από το μείγμα του τυριού ricotta, προσθέτουμε πάνω τις ντομάτες με τα φασολάκια, συμπληρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα τυριού σε μικρά κομμάτια και διακοσμούμε με φύλλα βασιλικού.
Στη συνέχεια, την ανοίγουμε με τον πλάστη και την απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί (διάμετρος 28 εκ.), καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος, απλώνουμε πάνω μερικά ξερά φασόλια και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά. Κατόπιν, αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 7-8 λεπτά, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Η γέμιση: Βράζουμε τα φασολάκια για 7-8 λεπτά και τα κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες πάχους 2 εκ. και αφαιρούμε τους σπόρους.
Ανακατεύουμε το τυρί ricotta με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, το Parmigiano-Reggiano τριμμένο, δύο πρέζες αλάτι και το πιπέρι. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα φασολάκια και τις ντομάτες με το ελαιόλαδο και μία πρέζα αλάτι.
Παίρνουμε την ψημένη τάρτα και απλώνουμε πάνω τα ¾ από το μείγμα του τυριού ricotta, προσθέτουμε πάνω τις ντομάτες με τα φασολάκια, συμπληρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα τυριού σε μικρά κομμάτια και διακοσμούμε με φύλλα βασιλικού.