Ζύμη πίτσας χωρίς γλουτένη

Εμφανίσεις: 20.726
Ζύμη πίτσας χωρίς γλουτένη
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
300 ml νερό
15 γρ. μαγιά ξηρή
3 πρέζες αλάτι
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με μαγιά ξηρή | αλάτι | συνταγή με αλεύρι χωρίς γλουτένη | νερό συνταγή | αλεύρι χωρίς γλουτένη | Macadamia calories

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.

Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.

Με τη ζύμη αυτή μπορούμε να παρασκευάσουμε όλα τα είδη πίτσας, με τα συστατικά της αρεσκείας μας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες548
Πρωτεΐνες φυτικές9,25 γρ.
Υδατάνθρακες103 γρ.
Λιπαρά7,67 γρ.
Σάκχαρα3,91 γρ.
Φυτικές ίνες0,79 γρ.