Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα ζύμη κρέπας στον κάδο του minipimer και με την ειδική λεπίδα για ζύμες τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή χυλό.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το λερώνουμε με λίγο φυτικό λάδι. Στη συνέχεια, βάζουμε στο κέντρο του μια ποσότητα χυλού (η ποσότητα που θα βάλουμε εξαρτάται από το μέγεθος της κρέπας που θέλουμε) και με την ειδική σπάτουλα ή κουνώντας το τηγάνι, απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε να ψηθεί και να πάρει χρυσό χρώμα και στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε ώστε να πάρει ίδιο χρώμα και η άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα μας.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύουμε με το αλεύρι (roux) και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα χλιαρό, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τα μανιτάρια κομμένα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μη βγάλουν νερό.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τη μισή μπεσαμέλ με το μείγμα μανιταριών και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Γεμίζουμε τις κρέπες με λίγη ποσότητα μείγματος, τις τυλίγουμε όπως θέλουμε (σαν μαντιλάκι, σαν cannelloni κ.λπ.) και τις τοποθετούμε κατ’ ευθείαν σε βουτυρωμένο ταψί. Μόλις τελειώσουμε το γέμισμα, περιχύνουμε και την υπόλοιπη μπεσαμέλ πάνω απ’ τις κρέπες και πασπαλίζουμε με τριμμένο Parmigiano-Reggiano.
Ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το λερώνουμε με λίγο φυτικό λάδι. Στη συνέχεια, βάζουμε στο κέντρο του μια ποσότητα χυλού (η ποσότητα που θα βάλουμε εξαρτάται από το μέγεθος της κρέπας που θέλουμε) και με την ειδική σπάτουλα ή κουνώντας το τηγάνι, απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε να ψηθεί και να πάρει χρυσό χρώμα και στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε ώστε να πάρει ίδιο χρώμα και η άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα μας.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύουμε με το αλεύρι (roux) και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα χλιαρό, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τα μανιτάρια κομμένα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μη βγάλουν νερό.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τη μισή μπεσαμέλ με το μείγμα μανιταριών και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Γεμίζουμε τις κρέπες με λίγη ποσότητα μείγματος, τις τυλίγουμε όπως θέλουμε (σαν μαντιλάκι, σαν cannelloni κ.λπ.) και τις τοποθετούμε κατ’ ευθείαν σε βουτυρωμένο ταψί. Μόλις τελειώσουμε το γέμισμα, περιχύνουμε και την υπόλοιπη μπεσαμέλ πάνω απ’ τις κρέπες και πασπαλίζουμε με τριμμένο Parmigiano-Reggiano.
Ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές.