Τάρτα κουνουπιδιού με παστό κρέας

Εμφανίσεις: 3.573
Τάρτα κουνουπιδιού με παστό κρέας
Υλικά:
70 γρ. τυρί asiago (ασιάγκο)
250 γρ. ζύμη pâte briseé (αλμυρή ζύμη τάρτας)
4 κρεμμύδια άσπρα μέτρια
100 γρ. παστό κρέας
40 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (2 κουτ. σούπας τριμμένο)
150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. κουνουπίδι (1 μικρό)
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
1 πρέζα μαντζουράνα
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες παστό κρέας | τυρί asiago (ασιάγκο) | συνταγές με ζύμη pâte briseé (αλμυρή ζύμη τάρτας) | συνταγή με κρεμμύδια άσπρα μέτρια | αυγά | Kadayıf calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια κομμένα, το παστό κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και το θυμάρι με τη μαντζουράνα ψιλοκομμένα.

Σοτάρουμε για λίγα λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, ανοίγουμε τη ζύμη pâte briseé με τον πλάστη σε πάχος 3-4 mm, σε μια επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει ελαφρά. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί και ισιώνουμε την άκρη μέχρι το χείλος του πατώντας την ελαφρά με ένα πιρούνι.

Στο μείγμα του κουνουπιδιού που έχει κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα ρίχνουμε στο ταψί με τη ζύμη. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες477
Πρωτεΐνες ζωικές13,04 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,27 γρ.
Υδατάνθρακες34,94 γρ.
Λιπαρά42,21 γρ.
Σάκχαρα3,36 γρ.
Φυτικές ίνες1 γρ.