Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια κομμένα, το παστό κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και το θυμάρι με τη μαντζουράνα ψιλοκομμένα.
Σοτάρουμε για λίγα λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, ανοίγουμε τη ζύμη pâte briseé με τον πλάστη σε πάχος 3-4 mm, σε μια επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει ελαφρά. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί και ισιώνουμε την άκρη μέχρι το χείλος του πατώντας την ελαφρά με ένα πιρούνι.
Στο μείγμα του κουνουπιδιού που έχει κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα ρίχνουμε στο ταψί με τη ζύμη. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή.
Σοτάρουμε για λίγα λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, ανοίγουμε τη ζύμη pâte briseé με τον πλάστη σε πάχος 3-4 mm, σε μια επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει ελαφρά. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί και ισιώνουμε την άκρη μέχρι το χείλος του πατώντας την ελαφρά με ένα πιρούνι.
Στο μείγμα του κουνουπιδιού που έχει κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα ρίχνουμε στο ταψί με τη ζύμη. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο Parmigiano-Reggiano και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή.