Prosciutto και mozzarella με φύλλα ρόκας και τραγανά τρίγωνα brioche

Εμφανίσεις: 2.568
Prosciutto και mozzarella με φύλλα ρόκας και τραγανά τρίγωνα brioche
Υλικά:
80 γρ. pesto βασιλικού (pesto al basilico)
2 τεμ. ψωμάκια brioche
180 γρ. prosciutto cotto
500 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) (ή mozzarella di bufala)
40 γρ. ντοματίνια
0.08 150γρ ρόκα baby
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες pesto βασιλικού (pesto al basilico) | αλάτι συνταγές | pesto βασιλικού (pesto al basilico) συνταγή | τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | prosciutto cotto | Spinach calories

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε το pesto και το κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε τα ψωμάκια brioche στη μέση και στη συνέχεια το κάθε κομμάτι σε τρίγωνα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 6 λεπτά, μέχρι το χρώμα τους να γίνει χρυσό.

Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματίνια, τα κόβουμε σε λωρίδες, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε λίγη ρόκα στο κέντρο του πιάτου, προσθέτουμε από πάνω mozzarella και το pesto al basilico. Βάζουμε το prosciutto γύρω από τη mozzarella και ακουμπάμε τα τρίγωνα πάνω του.

Τέλος, πάνω από τα ψωμάκια brioche τοποθετούμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Διακοσμούμε το πιάτο με φύλλα βασιλικού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες622
Πρωτεΐνες ζωικές34,85 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,4 γρ.
Υδατάνθρακες16,78 γρ.
Λιπαρά42,23 γρ.
Σάκχαρα4,2 γρ.
Φυτικές ίνες0,95 γρ.