Ταρτάκια με αντίβ και prosciutto crudo

Εμφανίσεις: 3.280
Ταρτάκια με αντίβ και prosciutto crudo
Υλικά για τη ζύμη:
15 ml νερό (2 κουτ. σούπας)
85 γρ. βούτυρο
125 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:
2 τεμ. αντίβ (βελγικό ραδίκι)
15 γρ. άμυλο πατάτας (1 κουτ. σούπας)
80 γρ. prosciutto crudo (προσούτο)
200 ml γάλα φρέσκο πλήρες (1 ποτήρι)
1 γρ. βούτυρο (1 κουτ. γλυκού)
Μισό τεμ. σκόρδο
2 αυγά
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες άμυλο πατάτας | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | βούτυρο | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | σκόρδο συνταγή | Walnut pie calories

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για τα ταρτάκια: Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το βούτυρο (που το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για να μαλακώσει), το νερό και το αλάτι και δουλεύουμε γρήγορα το μείγμα. Όταν η ζύμη γίνει λεία, σχηματίζουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Ζεματίζουμε τα αντίβ σε βραστό αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια το αφαιρούμε και ρίχνουμε τα αντίβ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το άμυλο πατάτας, μία πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε καλά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 1,5 εκ. Κόβουμε 4 δίσκους διαμέτρου 12 εκ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 4 φορμάκια τάρτας και τοποθετούμε τους δίσκους της ζύμης, τους τρυπάμε με ένα πιρούνι, μοιράζουμε και τα σιγοβρασμένα αντίβ και καλύπτουμε την επιφάνεια με το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από τις φόρμες και βάζουμε πάνω από το καθένα 2-3 λεπτές φέτες prosciutto crudo.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες440
Πρωτεΐνες ζωικές9,41 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές6,36 γρ.
Υδατάνθρακες38,36 γρ.
Λιπαρά28,77 γρ.
Σάκχαρα3,23 γρ.
Φυτικές ίνες8,9 γρ.