Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για τα ταρτάκια: Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το βούτυρο (που το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για να μαλακώσει), το νερό και το αλάτι και δουλεύουμε γρήγορα το μείγμα. Όταν η ζύμη γίνει λεία, σχηματίζουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Ζεματίζουμε τα αντίβ σε βραστό αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια το αφαιρούμε και ρίχνουμε τα αντίβ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το άμυλο πατάτας, μία πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε καλά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 1,5 εκ. Κόβουμε 4 δίσκους διαμέτρου 12 εκ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 4 φορμάκια τάρτας και τοποθετούμε τους δίσκους της ζύμης, τους τρυπάμε με ένα πιρούνι, μοιράζουμε και τα σιγοβρασμένα αντίβ και καλύπτουμε την επιφάνεια με το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από τις φόρμες και βάζουμε πάνω από το καθένα 2-3 λεπτές φέτες prosciutto crudo.
Ζεματίζουμε τα αντίβ σε βραστό αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια το αφαιρούμε και ρίχνουμε τα αντίβ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το άμυλο πατάτας, μία πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε καλά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 1,5 εκ. Κόβουμε 4 δίσκους διαμέτρου 12 εκ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 4 φορμάκια τάρτας και τοποθετούμε τους δίσκους της ζύμης, τους τρυπάμε με ένα πιρούνι, μοιράζουμε και τα σιγοβρασμένα αντίβ και καλύπτουμε την επιφάνεια με το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από τις φόρμες και βάζουμε πάνω από το καθένα 2-3 λεπτές φέτες prosciutto crudo.