Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες και την ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα και τα εσωτερικά «γένια» με ειδικό μηχάνημα ή με κουτάλι. Στη συνέχεια, τις βουτάμε σε λεκάνη όπου έχουμε βάλει νερό και το χυμό από το μισό λεμόνι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, ρίχνουμε μέσα το χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι και μαγειρεύουμε τις αγκινάρες για 6 λεπτά περίπου και στη συνέχεια τις βάζουμε ανάποδα πάνω σε ένα ξύλο κοπής για να στραγγίξουν.
Πολτοποιούμε την ψημένη κολοκύθα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σιγοβράσει στο λάδι, προσθέτουμε τη mortadella κομμένη σε κύβους και τον πολτό της κολοκύθας και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις αγκινάρες και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το φινόκιο, κόβουμε και τα ντοματίνια σε φέτες και τα ανακατεύουμε όλα με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Βάζουμε στο μίξερ τη ρόκα με το χοντρό αλάτι και το υπόλοιπο λάδι και τα χτυπάμε ώστε να πάρουμε μια κρέμα.
Συνθέτουμε τα πιάτα μας τοποθετώντας πλαγιαστά 3 αγκινάρες στο καθένα, αφού πρώτα έχουμε βάλει για βάση το μείγμα του φινόκιο.
Πασπαλίζουμε με τη σάλτσα ρόκας που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα και τα εσωτερικά «γένια» με ειδικό μηχάνημα ή με κουτάλι. Στη συνέχεια, τις βουτάμε σε λεκάνη όπου έχουμε βάλει νερό και το χυμό από το μισό λεμόνι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, ρίχνουμε μέσα το χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι και μαγειρεύουμε τις αγκινάρες για 6 λεπτά περίπου και στη συνέχεια τις βάζουμε ανάποδα πάνω σε ένα ξύλο κοπής για να στραγγίξουν.
Πολτοποιούμε την ψημένη κολοκύθα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σιγοβράσει στο λάδι, προσθέτουμε τη mortadella κομμένη σε κύβους και τον πολτό της κολοκύθας και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις αγκινάρες και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το φινόκιο, κόβουμε και τα ντοματίνια σε φέτες και τα ανακατεύουμε όλα με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Βάζουμε στο μίξερ τη ρόκα με το χοντρό αλάτι και το υπόλοιπο λάδι και τα χτυπάμε ώστε να πάρουμε μια κρέμα.
Συνθέτουμε τα πιάτα μας τοποθετώντας πλαγιαστά 3 αγκινάρες στο καθένα, αφού πρώτα έχουμε βάλει για βάση το μείγμα του φινόκιο.
Πασπαλίζουμε με τη σάλτσα ρόκας που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε.