Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε τις μελιτζάνες στα τέσσερα και στη συνέχεια στη μέση. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε 8 κομμάτια και τα κολοκυθάκια σε 12 φέτες. Συγκεντρώνουμε όλα τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ μαζί με τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, δύο πρέζες αλάτι, τα φύλλα δυόσμου και τη μαντζουράνα ψιλοκομμένα, ένα κλαδάκι άνηθο και ένα κλαδάκι μαϊντανό.
Συνθέτουμε 4 σουβλάκια λαχανικών εναλλάσσοντας τα λαχανικά μας και βάζοντας στις δύο άκρες από ένα ντοματίνι. Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε καυτή πλάκα ή σε ένα ταψί στο φούρνο, στους 200°C για 10 λεπτά από τη μία πλευρά και για 6 λεπτά από την άλλη πλευρά.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη mozzarella και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 2-3 φύλλα βασιλικού, μία πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα πολτοποιούμε για να πάρουμε τη σάλτσα με την οποία σερβίρουμε τα σουβλάκια μας ζεστά. (Μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε και με το minipimer).
Συνθέτουμε 4 σουβλάκια λαχανικών εναλλάσσοντας τα λαχανικά μας και βάζοντας στις δύο άκρες από ένα ντοματίνι. Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε καυτή πλάκα ή σε ένα ταψί στο φούρνο, στους 200°C για 10 λεπτά από τη μία πλευρά και για 6 λεπτά από την άλλη πλευρά.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη mozzarella και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 2-3 φύλλα βασιλικού, μία πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα πολτοποιούμε για να πάρουμε τη σάλτσα με την οποία σερβίρουμε τα σουβλάκια μας ζεστά. (Μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε και με το minipimer).