Σουβλάκια λαχανικών με σάλτσα mozzarella

Εμφανίσεις: 3.575
Σουβλάκια λαχανικών με σάλτσα mozzarella
Υλικά για τα σουβλάκια:
2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα (120 γρ.)
5 γρ. μαντζουράνα φρέσκια (μερικά φύλλα)
120 γρ. πιπεριές γλυκές πράσινες (2 μέτριες)
120 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (2 μέτριες)
80 γρ. μελιτζάνες (2 μικρές)
80 γρ. ντοματίνια (8 τεμ.)
150 γρ. κολοκυθάκια (2 μέτρια)
2 πρέζες αλάτι
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
5 γρ. άνηθος (1 κλαδάκι)
5 γρ. μαϊντανός (1 κλαδάκι)
5 γρ. δυόσμος (μερικά φύλλα)

Υλικά για τη σάλτσα mozzarella:
100 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
80 ml γάλα φρέσκο πλήρες
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
35 ml ελαιόλαδο
3 γρ. βασιλικός φρέσκος (2-3 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : καλοκαιρινά σουβλάκια: υγιεινά σουβλάκια: σος μοτσαρέλας | Fish calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τις μελιτζάνες στα τέσσερα και στη συνέχεια στη μέση. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε 8 κομμάτια και τα κολοκυθάκια σε 12 φέτες. Συγκεντρώνουμε όλα τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ μαζί με τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, δύο πρέζες αλάτι, τα φύλλα δυόσμου και τη μαντζουράνα ψιλοκομμένα, ένα κλαδάκι άνηθο και ένα κλαδάκι μαϊντανό.

Συνθέτουμε 4 σουβλάκια λαχανικών εναλλάσσοντας τα λαχανικά μας και βάζοντας στις δύο άκρες από ένα ντοματίνι. Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε καυτή πλάκα ή σε ένα ταψί στο φούρνο, στους 200°C για 10 λεπτά από τη μία πλευρά και για 6 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη mozzarella και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 2-3 φύλλα βασιλικού, μία πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα πολτοποιούμε για να πάρουμε τη σάλτσα με την οποία σερβίρουμε τα σουβλάκια μας ζεστά. (Μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε και με το minipimer).

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες249
Πρωτεΐνες ζωικές5,34 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,74 γρ.
Υδατάνθρακες8,95 γρ.
Λιπαρά19,35 γρ.
Σάκχαρα5,11 γρ.
Φυτικές ίνες1,76 γρ.