Σούπα οσπρίων με δημητριακά

Εμφανίσεις: 5.593
Σούπα οσπρίων με δημητριακά
Υλικά:
50 γρ. πλιγούρι κριθαριού
50 γρ. κριθαράκι
30 γρ. μπέικον
80 γρ. φακές
80 γρ. ρεβίθια
100 γρ. φασόλια
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
80 γρ. σέλινο (3 κοτσάνια)
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
1 τεμ. σκόρδο
80 γρ. καρότα (1,6 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
1 πρέζα δεντρολίβανο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες σκόρδο | φακές | σέλινο | πλιγούρι κριθαριού | συνταγές με μπέικον | Potatoes calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τα φασόλια, τα ρεβύθια και τις φακές από το προηγούμενο βράδυ σε ξεχωριστά μπολ γεμάτα νερό και τα αφήνουμε 8 ώρες να μουλιάσουν.

Την επόμενη ημέρα, βάζουμε τα ρεβύθια και τα φασόλια στη χύτρα ταχύτητας με το σκόρδο και το ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.

Καλύπτουμε τα όσπρια με νερό τόσο ώστε να είναι δύο δάχτυλα πάνω από το επίπεδό τους, αλατίζουμε ελαφρώς, κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύετε για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το μπέικον, το σέλινο, τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το πλιγούρι και το κριθαράκι, ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τις φακές και το δεύτερο κλωναράκι δεντρολίβανο ώστε να δώσει άρωμα.

Στραγγίζουμε τα μισά από τα μαγειρεμένα λαχανικά και τα κρατάμε στην άκρη.

Πολτοποιούμε τα υπόλοιπα λαχανικά με το ζουμί τους, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο.

Κατόπιν, ρίχνουμε τον πολτό στα βρασμένα όσπρια, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών μαζί με τα λαχανικά που έχουμε στραγγίξει και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε τη σούπα καυτή, πασπαλισμένη με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες371
Πρωτεΐνες ζωικές1,19 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,83 γρ.
Υδατάνθρακες19,17 γρ.
Λιπαρά7,81 γρ.
Σάκχαρα4,46 γρ.
Φυτικές ίνες7,23 γρ.