Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε και τις πιπεριές σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε μία κουταλιά σούπας λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να παίρνει καφέ χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και την ντομάτα ανακατεύοντας, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη και το αλάτι και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά με σκεπασμένο σκεύος. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και τηγανίζουμε τις μισές φέτες μελιτζάνας μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. Κατόπιν, τις τοποθετούμε στο ταψί, πάνω από το μείγμα της ντομάτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο λάδι και τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε κι αυτές στο ταψί και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Στη συνέχεια, βάζουμε και το μείγμα του γιαουρτιού στο ψυγείο.
Μισή ώρα πριν να σερβίρουμε, βγάζουμε το ταψί και το μπολ από το ψυγείο και περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα του γιαουρτιού, αφού πρώτα το ανακατέψουμε ξανά. Πασπαλίζουμε με τη φέτα τριμμένη και ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια, συνοδεύοντας αν θέλουμε με σκορδόψωμο και σαλάτα.
Ζεσταίνουμε μία κουταλιά σούπας λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να παίρνει καφέ χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και την ντομάτα ανακατεύοντας, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη και το αλάτι και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά με σκεπασμένο σκεύος. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και τηγανίζουμε τις μισές φέτες μελιτζάνας μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. Κατόπιν, τις τοποθετούμε στο ταψί, πάνω από το μείγμα της ντομάτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο λάδι και τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε κι αυτές στο ταψί και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Στη συνέχεια, βάζουμε και το μείγμα του γιαουρτιού στο ψυγείο.
Μισή ώρα πριν να σερβίρουμε, βγάζουμε το ταψί και το μπολ από το ψυγείο και περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα του γιαουρτιού, αφού πρώτα το ανακατέψουμε ξανά. Πασπαλίζουμε με τη φέτα τριμμένη και ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια, συνοδεύοντας αν θέλουμε με σκορδόψωμο και σαλάτα.