Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε το μαρούλι και το κρατάμε στην άκρη, καλά στεγνωμένο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα γογγύλια, τα σπαράγγια και τα καρότα και τα κόβουμε όλα σε κύβους μισού εκατοστού.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος σε τέσσερις σφήνες, αφαιρούμε τους σπόρους προσεκτικά και κόβουμε το υπόλοιπο σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο νερό και βάζουμε τη φλούδα από ένα λεμόνι να βράσει. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα καλάθι και τα τοποθετούμε πάνω από το νερό να βράσουν στον ατμό (ξεκινάμε πρώτα με τις πατάτες και τα καρότα και από πάνω βάζουμε τα σπαράγγια, τα γογγύλια και τα κολοκυθάκια).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ταχίνι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε μια κρέμα.
Ψιλοκόβουμε την καρδιά του μαρουλιού και την τοποθετούμε στα πιάτα, ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, περιχύνουμε την κρέμα γιαουρτιού και σερβίρουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα γογγύλια, τα σπαράγγια και τα καρότα και τα κόβουμε όλα σε κύβους μισού εκατοστού.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος σε τέσσερις σφήνες, αφαιρούμε τους σπόρους προσεκτικά και κόβουμε το υπόλοιπο σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο νερό και βάζουμε τη φλούδα από ένα λεμόνι να βράσει. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα καλάθι και τα τοποθετούμε πάνω από το νερό να βράσουν στον ατμό (ξεκινάμε πρώτα με τις πατάτες και τα καρότα και από πάνω βάζουμε τα σπαράγγια, τα γογγύλια και τα κολοκυθάκια).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ταχίνι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε μια κρέμα.
Ψιλοκόβουμε την καρδιά του μαρουλιού και την τοποθετούμε στα πιάτα, ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, περιχύνουμε την κρέμα γιαουρτιού και σερβίρουμε.