Σαλάτα λαχανικών με γιαούρτι

Εμφανίσεις: 5.821
Σαλάτα λαχανικών με γιαούρτι
Υλικά για τη σαλάτα:
200 γρ. γογγύλια
200 γρ. πατάτες (1 τεμ.)
120 γρ. σπαράγγια
Μισό μαρούλι (μέτριο) (μόνο την καρδιά)
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
150 γρ. κολοκυθάκια (1,5 τεμ.)

Υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού:
40 γρ. ταχίνι
50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες πατάτες | συνταγή με γογγύλια | γιαούρτι στραγγιστό | πατάτες | γογγύλια | Lamb calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το μαρούλι και το κρατάμε στην άκρη, καλά στεγνωμένο.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα γογγύλια, τα σπαράγγια και τα καρότα και τα κόβουμε όλα σε κύβους μισού εκατοστού.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος σε τέσσερις σφήνες, αφαιρούμε τους σπόρους προσεκτικά και κόβουμε το υπόλοιπο σε κύβους.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο νερό και βάζουμε τη φλούδα από ένα λεμόνι να βράσει. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα καλάθι και τα τοποθετούμε πάνω από το νερό να βράσουν στον ατμό (ξεκινάμε πρώτα με τις πατάτες και τα καρότα και από πάνω βάζουμε τα σπαράγγια, τα γογγύλια και τα κολοκυθάκια).

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ταχίνι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε μια κρέμα.

Ψιλοκόβουμε την καρδιά του μαρουλιού και την τοποθετούμε στα πιάτα, ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, περιχύνουμε την κρέμα γιαουρτιού και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες183
Πρωτεΐνες ζωικές1,06 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,59 γρ.
Υδατάνθρακες16,95 γρ.
Λιπαρά2,8 γρ.
Σάκχαρα5,47 γρ.
Φυτικές ίνες4,66 γρ.