Sedanini με σάλτσα λαχανικών

Εμφανίσεις: 2.219
Sedanini με σάλτσα λαχανικών
Υλικά:
400 γρ. sedanini (ζυμαρικά σεντανίνι)
150 γρ. stracciatella di bufala
250 γρ. κουκιά φρέσκα
75 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. σπαράγγια
60 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα)
100 γρ. ντοματίνια (10 τεμ.)
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
4 πρέζες αλάτι
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
5 γρ. δυόσμος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : σάλτσα λαχανικών: ιταλικά ζυμαρικά: vegetarian | Cookies calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί το καρότο κομμένο σε brunoise και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας νερό και μία πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους, αφού τα πλύνουμε και αφαιρέσουμε τους σπόρους.

Κόβουμε τα σπαράγγια σε φέτες και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα κρεμμυδάκια μαζί με τα κολοκυθάκια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Σβήνουμε την εστία και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία σάλτσα.

Πλένουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση ή σε τέταρτα και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία πρέζα αλάτι να σοταριστούν για 1-2 λεπτά.

Ζεματίζουμε τα κουκιά σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.

Βράζουμε τα sedanini σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα ντοματίνια. Περιχύνουμε και τη σάλτσα των κρεμμυδιών και σερβίρουμε προσθέτοντας τα κουκιά, λίγο ελαιόλαδο αρωματισμένο με φύλλα μέντας και το τυρί stracciatella.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες611
Πρωτεΐνες ζωικές0,43 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,75 γρ.
Υδατάνθρακες9,3 γρ.
Λιπαρά10,56 γρ.
Σάκχαρα2,35 γρ.
Φυτικές ίνες1,1 γρ.