Rigatoni με σάλτσα από γλυκές πιπεριές

Εμφανίσεις: 2.213
Rigatoni με σάλτσα από γλυκές πιπεριές
Υλικά:
300 γρ. πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί)
400 γρ. rigatoni (ζυμαρικά ριγκατόνι)
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
40 γρ. βούτυρο (2 κουτ. σούπας)
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο
1 τεμ. σκόρδο
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
4 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες βούτυρο συνταγή | συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί) | rigatoni (ζυμαρικά ριγκατόνι) συνταγή | Sangria calories

Εκτέλεση συνταγής




Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτό julienne. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο, το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά μας για να γίνουν λεία κρέμα και τη ρίχνουμε σε ένα τηγάνι μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό και μόλις γίνουν al dente, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι όπου έχουμε ετοιμάσει από πριν τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο Parmigiano-Reggiano και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες728
Πρωτεΐνες ζωικές5,42 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,8 γρ.
Υδατάνθρακες85,45 γρ.
Λιπαρά32,15 γρ.
Σάκχαρα0,11 γρ.
Φυτικές ίνες2,6 γρ.