Fettuccine με μοσχάρι και μανιτάρια

Εμφανίσεις: 4.227
Fettuccine με μοσχάρι και μανιτάρια
Υλικά:
400 γρ. μοσχάρι φιλέτο
100 ml ζωμός λαχανικών
400 γρ. fettuccine (ζυμαρικά φετουσίνε)
30 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
30 γρ. βούτυρο
Μισό κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 τεμ. σκόρδο
150 ml κρασί λευκό (1,5 ποτήρι κρασιού)
30 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες μοσχάρι φιλέτο συνταγές | συνταγές με μοσχάρι φιλέτο | μοσχάρι φιλέτο συνταγές | ζωμός λαχανικών συνταγές | κρασί λευκό | Almonds calories

Εκτέλεση συνταγής

Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό.

Κόβουμε το κρέας σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες και το περνάμε από το αλεύρι ώστε να αλευρωθεί πολύ καλά απ' όλες τις πλευρές.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και κατόπιν προσθέτουμε το κρέας και τα μανιτάρια, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί.

Συμπληρώνουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.

Βράζουμε τα fettuccine σε αλατισμένο νερό και μόλις γίνουν, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, τριμμένη Parmigiano-Reggiano και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες711
Πρωτεΐνες ζωικές27,28 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές20,03 γρ.
Υδατάνθρακες79,8 γρ.
Λιπαρά19,51 γρ.
Σάκχαρα3,63 γρ.
Φυτικές ίνες4,94 γρ.