Spaghetti με σκόρδο, λάδι και speck

Εμφανίσεις: 4.165
Spaghetti με σκόρδο, λάδι και speck
Υλικά:
100 γρ. speck
350 γρ. spaghetti (σπαγγέτι)
300 γρ. ντομάτες φρέσκιες (αποφλοιωμένες)
20 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες (1 τεμ.)
2 τεμ. σκόρδα
2 πρέζες αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
20 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με πιπεριές καυτερές κόκκινες | σκόρδα | speck | speck συνταγές | αλάτι | Salami calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο με την πιπεριά. Κόβουμε το  speck σε λωρίδες και το προσθέτουμε στο τηγάνι.

Σοτάρουμε το speck μέχρι να γίνει λίγο τραγανό, στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες και μόλις η σάλτσα βράσει λίγο και μειωθεί, πασπαλίζουμε με αλάτι και την κρατάμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες437
Πρωτεΐνες ζωικές7,06 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,3 γρ.
Υδατάνθρακες75,59 γρ.
Λιπαρά7,9 γρ.
Σάκχαρα1,87 γρ.
Φυτικές ίνες2,3 γρ.