Spaghetti alla carbonara

Εμφανίσεις: 7.822
Spaghetti alla carbonara
Υλικά:
150 γρ. pancetta (πανσέτα) καπνιστή
400 γρ. spaghetti (σπαγγέτι)
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
10 γρ. πιπεριές καυτερές πράσινες (1 τεμ.)
1 τεμ. σκόρδο
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
4 κρόκοι αυγού
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ιστορία της carbonara: original carbonara: ιταλική καρμπονάρα | Chicken calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους (παστερίωση αυγών) με λίγο νερό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τριμμένο Parmigiano-Reggiano μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο την pancetta κομμένη σε λεπτές λωρίδες και το σκόρδο με τη φλούδα και σβήνουμε με το κρασί.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα περνάμε από το τηγάνι με την pancetta ανακατεύοντας αρκετές φορές και αμέσως μετά από την κρέμα των κρόκων. Ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες618
Πρωτεΐνες ζωικές8,05 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,8 γρ.
Υδατάνθρακες84,36 γρ.
Λιπαρά20,47 γρ.
Φυτικές ίνες2,6 γρ.