Spaghetti "alle vongole" με τριμμένο αυγοτάραχο

Εμφανίσεις: 4.435
Spaghetti
Υλικά:
60 γρ. αυγοτάραχο
400 γρ. αχιβάδες
5 γρ. μπούκοβο (σπόροι) (2 πρέζες)
350 γρ. spaghetti (σπαγγέτι)
2 τεμ. σκόρδα
2 πρέζες αλάτι
40 ml ελαιόλαδο
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : ζυμαρικά με μύδια: νηστίσιμα ζυμαρικά: Καθαρά Δευτέρα | Pasteli calories

Εκτέλεση συνταγής

Μουλιάζουμε τις αχιβάδες για 2 ώρες σε αλατισμένο νερό για να απελευθερώσουν την άμμο που τυχόν κρύβουν στο κέλυφός τους. Τις στραγγίζουμε και τις πλένουμε καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, 2 πρέζες μπούκοβο και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις αχιβάδες, ανακατεύουμε να ζεσταθούν καλά και μόλις ανοίξει το πρώτο όστρακο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά, σκεπάζοντας το σκεύος μας.

Μόλις ανοίξουν όλα τα όστρακα, τα πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα spaghetti σε αλατισμένο νερό, μόλις γίνουν τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα από αχιβάδες, αναδεύοντας μερικές φορές.

Τα σερβίρουμε ζεστά και ολοκληρώνουμε πασπαλίζοντας με το αυγοτάραχο τριμμένο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες503
Πρωτεΐνες ζωικές12,77 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές14,08 γρ.
Υδατάνθρακες76,2 γρ.
Λιπαρά12,2 γρ.
Σάκχαρα0,13 γρ.
Φυτικές ίνες2,62 γρ.