Εκτέλεση συνταγής
Μουλιάζουμε τις αχιβάδες για 2 ώρες σε αλατισμένο νερό για να απελευθερώσουν την άμμο που τυχόν κρύβουν στο κέλυφός τους. Τις στραγγίζουμε και τις πλένουμε καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, 2 πρέζες μπούκοβο και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις αχιβάδες, ανακατεύουμε να ζεσταθούν καλά και μόλις ανοίξει το πρώτο όστρακο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά, σκεπάζοντας το σκεύος μας.
Μόλις ανοίξουν όλα τα όστρακα, τα πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα spaghetti σε αλατισμένο νερό, μόλις γίνουν τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα από αχιβάδες, αναδεύοντας μερικές φορές.
Τα σερβίρουμε ζεστά και ολοκληρώνουμε πασπαλίζοντας με το αυγοτάραχο τριμμένο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, 2 πρέζες μπούκοβο και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις αχιβάδες, ανακατεύουμε να ζεσταθούν καλά και μόλις ανοίξει το πρώτο όστρακο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά, σκεπάζοντας το σκεύος μας.
Μόλις ανοίξουν όλα τα όστρακα, τα πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα spaghetti σε αλατισμένο νερό, μόλις γίνουν τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα από αχιβάδες, αναδεύοντας μερικές φορές.
Τα σερβίρουμε ζεστά και ολοκληρώνουμε πασπαλίζοντας με το αυγοτάραχο τριμμένο.