Ζυμαρικά bucatini με πατάτες και φουντούκια

Εμφανίσεις: 3.206
Ζυμαρικά bucatini με πατάτες και φουντούκια
Υλικά:
300 γρ. bucatini (ζυμαρικά μπουκατίνι)
60 γρ. φουντούκια
60 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (τριμμένο)
500 ml ζωμός λαχανικών
40 γρ. βούτυρο
400 γρ. πατάτες (2 τεμ.)
40 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) (1 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
10 γρ. βασιλικός φρέσκος
3 γρ. σαφράν (σκόνη) (1 φακελάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες bucatini (ζυμαρικά μπουκατίνι) | συνταγή με bucatini (ζυμαρικά μπουκατίνι) | πατάτες συνταγές | φουντούκια | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | Pear calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε με το βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο και μία κουταλιά της σούπας νερό.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τον ζωμό και το σαφράν διαλυμένο σε μία κουταλιά της σούπας νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε με το σκεύος καλυμμένο για 10 λεπτά περίπου

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα της πατάτας. Προσθέτουμε και τα φουντούκια χοντροκομμένα και καβουρδισμένα, μία πρέζα πιπέρι, το Parmigiano-Reggiano τριμμένο και φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως (αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό από το βρασμό των ζυμαρικών).

 

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες630
Πρωτεΐνες ζωικές5,11 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές13 γρ.
Υδατάνθρακες83,61 γρ.
Λιπαρά27,39 γρ.
Σάκχαρα1,9 γρ.
Φυτικές ίνες8,37 γρ.