Κεφτεδάκια με μπρόκολο, σαφράν και τυρί cacio-cavallo

Εμφανίσεις: 3.113
Κεφτεδάκια με μπρόκολο, σαφράν και τυρί cacio-cavallo
Υλικά:
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
60 γρ. τυρί cacio-cavallo (κατσιοκαβάλο) (4 κουτ. σούπας τριμμένο)
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
20 γρ. κουκουνάρι (2 κουτ. σούπας)
100 γρ. πατάτες (1 μέτρια)
300 γρ. μπρόκολο (1/2 τεμ.)
2 αυγά
40 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (4 κουτ. σούπας)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
2 γρ. σαφράν (σκόνη) (1 φακελάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες σαφράν (σκόνη) | φρυγανιά τριμμένη | κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | μπρόκολο συνταγή | κουκουνάρι | Bread calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε το μπρόκολο και την πατάτα και τα βάζουμε να βράσουν σε κρύο αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε λίγη ώρα ώστε να στραγγίξουν από όλα τα υγρά του μαγειρέματος. Έπειτα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το σαφράν διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό, το τριμμένο τυρί, το αυγό, το κουκουνάρι, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, έτσι ώστε το μείγμα μας να πυκνώσει και να πλάθεται. Με τα χέρια πλάθουμε τα κεφτεδάκια, στη συνέχεια τα περνάμε από το υπόλοιπο αλεύρι, το δεύτερο αυγό χτυπημένο και την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά.

Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry) μέχρι να ροδίσουν, τα στραγγίζουμε στη συνέχεια σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες274
Πρωτεΐνες ζωικές8,78 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,37 γρ.
Υδατάνθρακες30,04 γρ.
Λιπαρά9,88 γρ.
Σάκχαρα2,74 γρ.
Φυτικές ίνες1,99 γρ.