Σπαράγγια σιγοψημένα με γλυκόξινη σάλτσα βαλσάμικου

Εμφανίσεις: 6.509
Σπαράγγια σιγοψημένα με γλυκόξινη σάλτσα βαλσάμικου
Υλικά:
200 ml νερό
400 γρ. σπαράγγια (20 μέτρια)
4 τεμ. σκόρδα
100 γρ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
200 ml ξίδι βαλσάμικο
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες σκόρδα | συνταγή με αλάτι | συνταγές με νερό | συνταγές με σκόρδα | ζάχαρη | Milk calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα σπαράγγια και αφαιρούμε το σκληρό τους μέρος. Κόβουμε τα μισά στη μέση και τα υπόλοιπα σε φύλλα. Τα μαγειρεύουμε χωριστά σε δύο διαφορετικά αντικολλητικά τηγάνια, προσθέτοντας από 2 σκελίδες σκόρδο στο καθένα και από δύο κουταλιές ελαιόλαδο.

Τα βγάζουμε από τη φωτιά όταν μαγειρευτούν, χωρίς να μαλακώσουν πολύ, θα πρέπει να «κρατάνε» και να είναι τραγανά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Στο μεταξύ, προετοιμάζουμε τη σος του βαλσάμικου, βάζοντας το ξίδι να βράσει μαζί με το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ σιγανή φωτιά για 30 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι και να πάρουμε μια παχιά ελαιώδη σάλτσα.

Σερβίρουμε τα σπαράγγια βάζοντας στη βάση τα μικρά κομμάτια να σχηματίζουν ένα πολύγωνο και από πάνω χιαστί τα υπόλοιπα μεγάλα κομμάτια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα του βαλσάμικου και σερβίρουμε τα σπαράγγια ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες219
Υδατάνθρακες34,83 γρ.
Λιπαρά5 γρ.
Σάκχαρα33,6 γρ.