Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα σπαράγγια και αφαιρούμε το σκληρό τους μέρος. Κόβουμε τα μισά στη μέση και τα υπόλοιπα σε φύλλα. Τα μαγειρεύουμε χωριστά σε δύο διαφορετικά αντικολλητικά τηγάνια, προσθέτοντας από 2 σκελίδες σκόρδο στο καθένα και από δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά όταν μαγειρευτούν, χωρίς να μαλακώσουν πολύ, θα πρέπει να «κρατάνε» και να είναι τραγανά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Στο μεταξύ, προετοιμάζουμε τη σος του βαλσάμικου, βάζοντας το ξίδι να βράσει μαζί με το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ σιγανή φωτιά για 30 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι και να πάρουμε μια παχιά ελαιώδη σάλτσα.
Σερβίρουμε τα σπαράγγια βάζοντας στη βάση τα μικρά κομμάτια να σχηματίζουν ένα πολύγωνο και από πάνω χιαστί τα υπόλοιπα μεγάλα κομμάτια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα του βαλσάμικου και σερβίρουμε τα σπαράγγια ζεστά.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά όταν μαγειρευτούν, χωρίς να μαλακώσουν πολύ, θα πρέπει να «κρατάνε» και να είναι τραγανά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Στο μεταξύ, προετοιμάζουμε τη σος του βαλσάμικου, βάζοντας το ξίδι να βράσει μαζί με το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ σιγανή φωτιά για 30 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι και να πάρουμε μια παχιά ελαιώδη σάλτσα.
Σερβίρουμε τα σπαράγγια βάζοντας στη βάση τα μικρά κομμάτια να σχηματίζουν ένα πολύγωνο και από πάνω χιαστί τα υπόλοιπα μεγάλα κομμάτια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα του βαλσάμικου και σερβίρουμε τα σπαράγγια ζεστά.