Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν σε νερό για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, τις ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά σε βραστό νερό όπου έχουμε ρίξει μία κουταλιά ξίδι και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο πατημένο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και μετά από ένα λεπτό και τις πατάτες. Ρίχνουμε δύο πρέζες αλάτι και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις αποφλοιωμένες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά.
Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξίδι, μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι, τη ζάχαρη, το μπούκοβο ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και τη ρίγανη. Όταν κάψει το λάδι και αρχίσει να τσιτσιρίζει προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, μισό φλιτζάνι νερό, μία πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, περνάμε τη σάλτσα από τον μύλο ή την αλέθουμε με το minipimer και τη σερβίρουμε ζεστή μαζί με το σωτέ μας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο πατημένο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και μετά από ένα λεπτό και τις πατάτες. Ρίχνουμε δύο πρέζες αλάτι και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις αποφλοιωμένες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά.
Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξίδι, μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι, τη ζάχαρη, το μπούκοβο ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και τη ρίγανη. Όταν κάψει το λάδι και αρχίσει να τσιτσιρίζει προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, μισό φλιτζάνι νερό, μία πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, περνάμε τη σάλτσα από τον μύλο ή την αλέθουμε με το minipimer και τη σερβίρουμε ζεστή μαζί με το σωτέ μας.