Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα σκληρά εξωτερικά φύλλα, κόβουμε την άκρη τους και τις σκάβουμε εσωτερικά με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαιράκι.
Τις βάζουμε σε νερό όπου έχουμε ρίξει το χυμό από ένα λεμόνι, για να μη μας μαυρίσουν. Στη συνέχεια, τις βράζουμε στο ίδιο νερό, προσθέτοντας και μία πρέζα αλάτι, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να παραβράσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο μαζί με το ελαιόλαδο να σοταριστεί λίγο, προσθέτοντας στο τέλος και λίγο 1-2 κουταλιές νερό, μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί ricotta με το κρεμμυδάκι, προσθέτουμε το Parmigiano-Reggiano τριμμένο, μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι και το λάδι τρούφας.
Στραγγίζουμε τις αγκινάρες από το νερό του μαγειρέματος, τις γυρίζουμε ανάποδα για να φύγουν όλα τα υγρά και στη συνέχεια τις γεμίζουμε με το μείγμα του τυριού, αφήνοντας στο κέντρο ένα κοίλο κενό.
Τακτοποιούμε τις αγκινάρες σε ένα ταψί λαδωμένο με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180°C. Τις βγάζουμε από το φούρνο και στο κέντρο κάθε αγκινάρας ρίχνουμε από έναν κρόκο από τα αυγά. Ψήνουμε ξανά τις αγκινάρες στους 180°C για 5 λεπτά, χωρίς να αφήσουμε τον κρόκο να παραψηθεί και να σκληρύνει.
Σερβίρουμε τις γεμιστές αγκινάρες πολύ ζεστές.
Τις βάζουμε σε νερό όπου έχουμε ρίξει το χυμό από ένα λεμόνι, για να μη μας μαυρίσουν. Στη συνέχεια, τις βράζουμε στο ίδιο νερό, προσθέτοντας και μία πρέζα αλάτι, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να παραβράσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο μαζί με το ελαιόλαδο να σοταριστεί λίγο, προσθέτοντας στο τέλος και λίγο 1-2 κουταλιές νερό, μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί ricotta με το κρεμμυδάκι, προσθέτουμε το Parmigiano-Reggiano τριμμένο, μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι και το λάδι τρούφας.
Στραγγίζουμε τις αγκινάρες από το νερό του μαγειρέματος, τις γυρίζουμε ανάποδα για να φύγουν όλα τα υγρά και στη συνέχεια τις γεμίζουμε με το μείγμα του τυριού, αφήνοντας στο κέντρο ένα κοίλο κενό.
Τακτοποιούμε τις αγκινάρες σε ένα ταψί λαδωμένο με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180°C. Τις βγάζουμε από το φούρνο και στο κέντρο κάθε αγκινάρας ρίχνουμε από έναν κρόκο από τα αυγά. Ψήνουμε ξανά τις αγκινάρες στους 180°C για 5 λεπτά, χωρίς να αφήσουμε τον κρόκο να παραψηθεί και να σκληρύνει.
Σερβίρουμε τις γεμιστές αγκινάρες πολύ ζεστές.