Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι, προσθέτουμε αλάτι και τοποθετούμε από πάνω ένα βάρος. Πρέπει να μείνουν έτσι αρκετή ώρα ώστε να φύγουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν.
Στη συνέχεια, τις ψήνουμε σε τηγάνι ή πλάκα ψησίματος και τις κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το τυρί provolone αφαιρώντας τη φλούδα, το κόβουμε σε κύβους και το βάζουμε κι αυτό να ψηθεί.
Κατόπιν, βάζουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας μερικούς κύβους τυριού και την τυλίγουμε σε ένα μικρό «πουγκί».
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις ελιές (αφού πρώτα βγάλουμε τα κουκούτσια), το σκόρδο και το βασιλικό ψιλοκομμένα και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε το μείγμα της ντομάτας και από πάνω τα πουγκιά της μελιτζάνας. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά στους 220°C.
Σερβίρουμε αμέσως.
Στη συνέχεια, τις ψήνουμε σε τηγάνι ή πλάκα ψησίματος και τις κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το τυρί provolone αφαιρώντας τη φλούδα, το κόβουμε σε κύβους και το βάζουμε κι αυτό να ψηθεί.
Κατόπιν, βάζουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας μερικούς κύβους τυριού και την τυλίγουμε σε ένα μικρό «πουγκί».
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις ελιές (αφού πρώτα βγάλουμε τα κουκούτσια), το σκόρδο και το βασιλικό ψιλοκομμένα και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε το μείγμα της ντομάτας και από πάνω τα πουγκιά της μελιτζάνας. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά στους 220°C.
Σερβίρουμε αμέσως.