Plumcake με ζαμπόν και ελιές

Εμφανίσεις: 7.744
Plumcake με ζαμπόν και ελιές
Υλικά:
50 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (5 κουτ. σούπας)
100 γρ. γραβιέρα
200 γρ. ζαμπόν (σε ένα κομμάτι)
50 γρ. βούτυρο
75 ml κρασί λευκό (1/2 φλιτζάνι)
4 αυγά
150 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
5 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 κουτ. γλυκού)
270 γρ. ελιές πράσινες (30 τεμ. χωρίς τα κουκούτσια)
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες τυρί ricotta (ρικότα) νωπό συνταγές | αυγά | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) συνταγές | γραβιέρα συνταγές | συνταγές με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | Potatoes calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί ricotta και το βούτυρο λιωμένο και τα δουλεύουμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.

Προσθέτουμε τους κρόκους και το κρασί, το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το Parmigiano-Reggiano και τη γραβιέρα τριμμένα, αλάτι και πιπέρι, το ζαμπόν ψιλοκομμένο και τις ελιές κομμένες στη μέση. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα μέχρι τις άκρες.

Ψήνουμε το plumcake στους 200°C για 45 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, το κόβουμε σε φέτες όχι πολύ μεγάλες και το σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστό.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί ricotta με ανθότυρο ή οποιοδήποτε άλλο μαλακό τυρί. Θα πρέπει, ωστόσο, να επισημάνουμε πως καλό είναι το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε να μην έχει έντονη γεύση και άρωμα, αλλά να χρησιμοποιήσουμε τυρί με λεπτή γεύση για να μην είναι πολύ διεισδυτική.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες403
Πρωτεΐνες ζωικές28,5 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,21 γρ.
Υδατάνθρακες15,8 γρ.
Λιπαρά28,72 γρ.
Σάκχαρα0,91 γρ.
Φυτικές ίνες1,52 γρ.