Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί ricotta και το βούτυρο λιωμένο και τα δουλεύουμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
Προσθέτουμε τους κρόκους και το κρασί, το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το Parmigiano-Reggiano και τη γραβιέρα τριμμένα, αλάτι και πιπέρι, το ζαμπόν ψιλοκομμένο και τις ελιές κομμένες στη μέση. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα μέχρι τις άκρες.
Ψήνουμε το plumcake στους 200°C για 45 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, το κόβουμε σε φέτες όχι πολύ μεγάλες και το σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστό.
Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί ricotta με ανθότυρο ή οποιοδήποτε άλλο μαλακό τυρί. Θα πρέπει, ωστόσο, να επισημάνουμε πως καλό είναι το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε να μην έχει έντονη γεύση και άρωμα, αλλά να χρησιμοποιήσουμε τυρί με λεπτή γεύση για να μην είναι πολύ διεισδυτική.
Προσθέτουμε τους κρόκους και το κρασί, το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το Parmigiano-Reggiano και τη γραβιέρα τριμμένα, αλάτι και πιπέρι, το ζαμπόν ψιλοκομμένο και τις ελιές κομμένες στη μέση. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα μέχρι τις άκρες.
Ψήνουμε το plumcake στους 200°C για 45 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, το κόβουμε σε φέτες όχι πολύ μεγάλες και το σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστό.
