Γιουβαρλάκια σολομού με βότανα

Εμφανίσεις: 3.668
Γιουβαρλάκια σολομού με βότανα
Υλικά:
100 γρ. μαγιονέζα με γιαούρτι (3 κουτ. σούπας)
500 γρ. σολομός φιλέτο
200 γρ. ψωμί μπαγκέτα
0.1 150γρ ρόκα baby
Μισό λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
20 γρ. άνηθος
1 πρέζα πιπέρι κόκκινο
50 γρ. chives (σχοινόπρασο)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες ελαιόλαδο συνταγή | μαγιονέζα με γιαούρτι | ρόκα baby συνταγή | συνταγή με σολομός φιλέτο | λεμόνι συνταγές | Ice cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το φιλέτο σολομού σε μικρότερα κομμάτια και το τοποθετούμε στον ατμομάγειρα προσθέτοντας δύο εκατοστά νερό στον πυθμένα και μαγειρεύουμε τον σολομό στον ατμό για 10 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε τον σολομό να κρυώσει λίγο και τον πολτοποιούμε με τα χέρια. Στη συνέχεια τον λιώνουμε με ένα πιρούνι (ή τον βάζουμε στο μπλέντερ για 30 δευτερόλεπτα). Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως, ενώ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με το σχοινόπρασο και τον άνηθο ψιλοκομμένα.

Πλένουμε τη ρόκα, τη στεγνώνουμε και την ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Στη συνέχεια την ενσωματώνουμε στο μείγμα του σολομού, προσθέτοντας και το μείγμα της μαγιονέζας. Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Κατόπιν, το βγάζουμε και πλάθουμε γιουβαρλάκια παίρνοντας υλικό με ένα κουτάλι σούπας και τα τοποθετούμε στα πιάτα.

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το ψήνουμε στο γκριλ για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια μας γαρνιρισμένα με το κριτσανιστό ζεστό ψωμί.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες387
Πρωτεΐνες φυτικές5,81 γρ.
Υδατάνθρακες29,24 γρ.
Λιπαρά3,25 γρ.
Σάκχαρα3,03 γρ.
Φυτικές ίνες1,98 γρ.