Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το φιλέτο σολομού σε μικρότερα κομμάτια και το τοποθετούμε στον ατμομάγειρα προσθέτοντας δύο εκατοστά νερό στον πυθμένα και μαγειρεύουμε τον σολομό στον ατμό για 10 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τον σολομό να κρυώσει λίγο και τον πολτοποιούμε με τα χέρια. Στη συνέχεια τον λιώνουμε με ένα πιρούνι (ή τον βάζουμε στο μπλέντερ για 30 δευτερόλεπτα). Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως, ενώ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με το σχοινόπρασο και τον άνηθο ψιλοκομμένα.
Πλένουμε τη ρόκα, τη στεγνώνουμε και την ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Στη συνέχεια την ενσωματώνουμε στο μείγμα του σολομού, προσθέτοντας και το μείγμα της μαγιονέζας. Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Κατόπιν, το βγάζουμε και πλάθουμε γιουβαρλάκια παίρνοντας υλικό με ένα κουτάλι σούπας και τα τοποθετούμε στα πιάτα.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το ψήνουμε στο γκριλ για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια μας γαρνιρισμένα με το κριτσανιστό ζεστό ψωμί.
Αφήνουμε τον σολομό να κρυώσει λίγο και τον πολτοποιούμε με τα χέρια. Στη συνέχεια τον λιώνουμε με ένα πιρούνι (ή τον βάζουμε στο μπλέντερ για 30 δευτερόλεπτα). Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως, ενώ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με το σχοινόπρασο και τον άνηθο ψιλοκομμένα.
Πλένουμε τη ρόκα, τη στεγνώνουμε και την ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Στη συνέχεια την ενσωματώνουμε στο μείγμα του σολομού, προσθέτοντας και το μείγμα της μαγιονέζας. Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Κατόπιν, το βγάζουμε και πλάθουμε γιουβαρλάκια παίρνοντας υλικό με ένα κουτάλι σούπας και τα τοποθετούμε στα πιάτα.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το ψήνουμε στο γκριλ για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια μας γαρνιρισμένα με το κριτσανιστό ζεστό ψωμί.