Μπακαλιάρος υγράλατος με σάλτσα ντομάτας και αντσούγιες

Εμφανίσεις: 5.254
Μπακαλιάρος υγράλατος με σάλτσα ντομάτας και αντσούγιες
Υλικά:
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
800 γρ. μπακαλιάρος υγράλατος
20 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
30 γρ. μαϊντανός

Υλικά για τη σάλτσα:
50 γρ. αντσούγιες σε λάδι
300 γρ. ντομάτες φρέσκιες (3 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : μπακαλιάρος με ντομάτα: συνταγή για μπακαλιάρο υγράλατο: 25η μαρτίου | Mustard calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τη φέτα του μπακαλιάρου στο νερό μία μέρα πριν τον μαγειρέψουμε, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές, για να ξαλμυρίσει.

Την επομένη, κόβουμε το ψάρι σε μικρά χοντρά κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί, τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με το δέρμα στον πυθμένα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.

Προσθέτουμε και τον μαϊντανό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και μπόλικο πιπέρι (δεν προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, αφού ο μπακαλιάρος είναι ήδη υγράλατος). Σκεπάζουμε τα υλικά μας με νερό και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, προσθέτοντας κι άλλο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν είναι απαραίτητο.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις τρίβουμε και προσθέτουμε και τις αντσούγιες.

Τελειώνουμε το μαγείρεμα του μπακαλιάρου προσθέτοντας το ελαιόλαδο, τη σάλτσα της ντομάτας και μία πρέζα αλάτι, αφήνοντας να πάρει λίγες βράσεις.

Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο μας ζεστό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες523
Πρωτεΐνες ζωικές86,19 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,99 γρ.
Υδατάνθρακες10,5 γρ.
Λιπαρά11,89 γρ.
Σάκχαρα2,48 γρ.
Φυτικές ίνες0,72 γρ.