Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τη φέτα του μπακαλιάρου στο νερό μία μέρα πριν τον μαγειρέψουμε, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές, για να ξαλμυρίσει.
Την επομένη, κόβουμε το ψάρι σε μικρά χοντρά κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί, τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με το δέρμα στον πυθμένα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
Προσθέτουμε και τον μαϊντανό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και μπόλικο πιπέρι (δεν προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, αφού ο μπακαλιάρος είναι ήδη υγράλατος). Σκεπάζουμε τα υλικά μας με νερό και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, προσθέτοντας κι άλλο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν είναι απαραίτητο.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις τρίβουμε και προσθέτουμε και τις αντσούγιες.
Τελειώνουμε το μαγείρεμα του μπακαλιάρου προσθέτοντας το ελαιόλαδο, τη σάλτσα της ντομάτας και μία πρέζα αλάτι, αφήνοντας να πάρει λίγες βράσεις.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο μας ζεστό.
Την επομένη, κόβουμε το ψάρι σε μικρά χοντρά κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί, τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με το δέρμα στον πυθμένα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
Προσθέτουμε και τον μαϊντανό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και μπόλικο πιπέρι (δεν προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, αφού ο μπακαλιάρος είναι ήδη υγράλατος). Σκεπάζουμε τα υλικά μας με νερό και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, προσθέτοντας κι άλλο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν είναι απαραίτητο.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις τρίβουμε και προσθέτουμε και τις αντσούγιες.
Τελειώνουμε το μαγείρεμα του μπακαλιάρου προσθέτοντας το ελαιόλαδο, τη σάλτσα της ντομάτας και μία πρέζα αλάτι, αφήνοντας να πάρει λίγες βράσεις.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο μας ζεστό.