Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τη σφυρίδα, αφαιρούμε τα κόκκαλα, παίρνουμε το φιλέτο και το χαράσσουμε σε δυο-τρία σημεία.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, αφαιρώντας πρώτα τους σπόρους.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις λιώνουμε ελαφρά με τα χέρια.
Βάζουμε τα κουκουνάρια σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε ώσπου να γίνουν τραγανά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο με το ελαιόλαδο, το αφήνουμε ώσπου να πάρει άρωμα και λίγο μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάπαρη, τις ελιές και τα ψημένα κουκουνάρια.
Ανακατεύουμε καλά μερικές φορές, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και τέλος, τα φιλέτα της σφυρίδας.
Μαγειρεύουμε το φαγητό μας σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά τουλάχιστον και το σερβίρουμε ζεστό.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, αφαιρώντας πρώτα τους σπόρους.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις λιώνουμε ελαφρά με τα χέρια.
Βάζουμε τα κουκουνάρια σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε ώσπου να γίνουν τραγανά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο με το ελαιόλαδο, το αφήνουμε ώσπου να πάρει άρωμα και λίγο μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάπαρη, τις ελιές και τα ψημένα κουκουνάρια.
Ανακατεύουμε καλά μερικές φορές, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και τέλος, τα φιλέτα της σφυρίδας.
Μαγειρεύουμε το φαγητό μας σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά τουλάχιστον και το σερβίρουμε ζεστό.