Σφυρίδα μεσογειακή

Εμφανίσεις: 5.421
Σφυρίδα μεσογειακή
Υλικά:
600 γρ. σφυρίδα
20 γρ. κουκουνάρι
400 γρ. ντομάτες φρέσκιες (4 τεμ.)
10 γρ. κάπαρη (σπόροι)
2 τεμ. σκόρδα
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. ελιές μαύρες
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
15 γρ. βασιλικός φρέσκος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : συνταγή για σφυρίδα: συνταγή για ψάρι: 25η μαρτίου | Chicory calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τη σφυρίδα, αφαιρούμε τα κόκκαλα, παίρνουμε το φιλέτο και το χαράσσουμε σε δυο-τρία σημεία.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, αφαιρώντας πρώτα τους σπόρους.

Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις λιώνουμε ελαφρά με τα χέρια.

Βάζουμε τα κουκουνάρια σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε ώσπου να γίνουν τραγανά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο με το ελαιόλαδο, το αφήνουμε ώσπου να πάρει άρωμα και λίγο μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάπαρη, τις ελιές και τα ψημένα κουκουνάρια.

Ανακατεύουμε καλά μερικές φορές, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και τέλος, τα φιλέτα της σφυρίδας.

Μαγειρεύουμε το φαγητό μας σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά τουλάχιστον και το σερβίρουμε ζεστό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες228
Πρωτεΐνες φυτικές0,3 γρ.
Υδατάνθρακες4,75 γρ.
Λιπαρά6,78 γρ.
Σάκχαρα2,79 γρ.
Φυτικές ίνες0,43 γρ.