Χταποδοσαλάτα με φασόλια χάντρες

Εμφανίσεις: 8.143
Χταποδοσαλάτα με φασόλια χάντρες
Υλικά:
500 γρ. φασόλια χάντρες
1.2 κιλό χταπόδι
1 τεμ. σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
5 ml ξίδι λευκό
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : φασόλια χάντρες: σαλάτα με χταπόδι: χταπόδι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τα φασόλια να βράσουν.

Βράζουμε και το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο χταπόδι σε ένα μπολ και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.

Τέλος, προσθέτουμε και τα φασόλια, αφού τα στραγγίσουμε.

Μαγειρεύουμε το χταπόδι περίπου 1 ώρα πριν το σερβίρισμά του, ώστε όταν το σερβίρουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες247
Πρωτεΐνες ζωικές21,2 γρ.
Υδατάνθρακες2,8 γρ.
Λιπαρά3,67 γρ.
Σάκχαρα0,01 γρ.