Σαλάτα “Αιγαίο” με τραγανό παξιμάδι, κάπαρη, κρεμμύδι, ντομάτα, κρίταμο και τριμμένη ξινομυζήθρα

Εμφανίσεις: 7.888
Σαλάτα “Αιγαίο” με τραγανό παξιμάδι, κάπαρη, κρεμμύδι, ντομάτα, κρίταμο και τριμμένη ξινομυζήθρα
Υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
130 γρ. κρίταμο
300 γρ. παξιμάδια
50 γρ. κάπαρη (φύλλα)
250 γρ. ξινομυζήθρα
200 γρ. ντομάτες φρέσκιες (2 τεμ.)
20 γρ. κάπαρη (σπόροι)
100 γρ. ντοματίνια
4 γρ. ζάχαρη (1 πρέζα)
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με κάπαρη (σπόροι) | ντομάτες φρέσκιες | συνταγές με κάπαρη (σπόροι) | συνταγές με ντομάτες φρέσκιες | ξινομυζήθρα

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις τρίβουμε στον τρίφτη και τις ανακατεύουμε με το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Βρέχουμε με τρεχούμενο νερό τα παξιμάδια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Απλώνουμε την τριμμένη ντομάτα πάνω από τα παξιμάδια, στη συνέχεια βάζουμε τον κρίταμο και τα ντοματίνια πλυμμένα και κομμένα στη μέση.

Τρίβουμε με τα χέρια μας τα ξινομυζήθρα και την απλώνουμε πάνω στη σαλάτα μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τους σπόρους και τα φύλλα της κάπαρης. Τέλος, περιχύνουμε το ελαιόλαδο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες495
Πρωτεΐνες ζωικές7,44 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,6 γρ.
Υδατάνθρακες7,29 γρ.
Λιπαρά13,94 γρ.
Σάκχαρα4,23 γρ.
Φυτικές ίνες0,45 γρ.