Σαλάτα με ρεβύθια και φασολάκια

Εμφανίσεις: 4.511
Σαλάτα με ρεβύθια και φασολάκια
Υλικά:
1 σαλάτα λαχανικό
60 γρ. κρεμμύδια μικρά (κοκκάρι)
100 γρ. ρεβίθια
100 γρ. φασολάκια
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουταλιές σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες σαλάτα λαχανικό συνταγές | σαλάτα λαχανικό συνταγές | κρεμμύδια μικρά (κοκκάρι) | ρεβίθια | σαλάτα λαχανικό | Chocolate couverture calories

Εκτέλεση συνταγής

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε νερό όλη τη νύχτα και την επόμενη ημέρα τα μαγειρεύουμε σε μπόλικο νερό για 40 λεπτά.

Στο μεταξύ, κόβουμε τη βάση από τη σαλάτα, πλένουμε τα φύλλα με μπόλικο κρύο νερό και τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες κατά μήκος, στη συνέχεια σε λωρίδες και κατόπιν σε κύβους.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε να σοταριστούν για 1 λεπτό σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν από το λάδι.

Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να «κρατάνε» λίγο. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε κατά μήκος και τα ενώνουμε με τα ρεβύθια, τα ψιλοκομμένα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε ελαφρά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το ελαιόλαδο, χτυπημένο με το αλάτι και το πιπέρι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες156
Πρωτεΐνες φυτικές0,28 γρ.
Υδατάνθρακες2,65 γρ.
Λιπαρά5 γρ.
Σάκχαρα1,59 γρ.
Φυτικές ίνες0,6 γρ.