Ανοιξιάτικα κρεμμυδάκια

Εμφανίσεις: 4.251
Ανοιξιάτικα κρεμμυδάκια
Υλικά:
300 γρ. κρεμμύδια μικρά (στιφάδου)
5 ml κρασί λευκό
1 λεμόνι
2 πρέζες αλάτι
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
4 γρ. κόλιανδρος
2 πρέζες πιπέρι λευκό
5 γρ. μάραθος (1 κλαδάκι)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)
1 τεμ. δάφνη
2 πρέζες θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες μάραθος | κρεμμύδια μικρά (στιφάδου) συνταγή | κρασί λευκό συνταγή | συνταγές με κρεμμύδια μικρά (στιφάδου) | αλάτι | Potato chips calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Πλένουμε και στεγνώνουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι και τη δάφνη.

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με 200 ml νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και το θυμάρι ψιλοκομμένα, τα φύλλα δάφνης, το λευκό κρασί, το χυμό του λεμονιού, τον κόλιανδρο, τον μάραθο ψιλοκομμένο, το άσπρο πιπέρι και αλάτι.

Περιμένουμε να πάρει βράση σιγά-σιγά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους.

Τα σερβίρουμε κρύα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες71
Πρωτεΐνες φυτικές5,35 γρ.
Υδατάνθρακες9,24 γρ.
Λιπαρά2,5 γρ.
Σάκχαρα3,61 γρ.
Φυτικές ίνες2,2 γρ.