Σουφλέ με σέσκουλα και τυρί taleggio

Εμφανίσεις: 3.820
Σουφλέ με σέσκουλα και τυρί taleggio
Υλικά:
800 γρ. σέσκουλα (χωρίς τα φύλλα)
400 γρ. τυρί taleggio (ταλέγκιο)
40 γρ. καρύδια (καθαρισμένα)
20 γρ. βούτυρο (1 κουτ. σούπας)
2 πρέζες αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με τυρί taleggio (ταλέγκιο) | συνταγές με σέσκουλα | σέσκουλα συνταγή | συνταγή με σέσκουλα | συνταγή με καρύδια | Rice calories

Εκτέλεση συνταγής

Αφού έχουμε αφαιρέσει τα φύλλα από τα σέσκουλα, μαγειρεύουμε σε βραστό νερό τα κοτσάνια για 14-15 λεπτά. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε λωρίδες μήκους 5-6 εκ. και τα αλατίζουμε.

Ψιλοκόβουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε και το taleggio σε φέτες και το κρατάμε στην άκρη κι αυτό.

Λαδώνουμε 4 πυρίμαχα σκεύη (ή ένα μεγάλο) με το βούτυρο λιωμένο και πασπαλίζουμε με τα μισά καρύδια.

Συμπληρώνουμε με στρώσεις από τα σέσκουλα, καλύπτουμε με τις φέτες του taleggio και τα πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα καρύδια.

Ψήνουμε στους 200°C για 10-12 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες461
Πρωτεΐνες ζωικές19,04 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,43 γρ.
Υδατάνθρακες1,51 γρ.
Λιπαρά37,14 γρ.
Σάκχαρα0,92 γρ.
Φυτικές ίνες0,06 γρ.