Σαλάτα με γλυκοπατάτες και χαλούμι

Εμφανίσεις: 6.798
Σαλάτα με γλυκοπατάτες και χαλούμι
Υλικά:
250 γρ. τυρί χαλούμι
500 γρ. γλυκοπατάτες
0.075 150γρ ρόκα baby
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη σάλτσα:
10 γρ. σουσάμι μαύρο (1 1/2 κουτ. γλυκού)
10 γρ. λεμονοθύμαρο (2 κουτ. γλυκού)
10 ml χυμός λεμονιού φρέσκος (2 κουτ. σούπας)
30 γρ. πιπεριές καυτερές κόκκινες (1 τεμ.)
30 γρ. μέλι (αρκετά ρευστό)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες γλυκοπατάτες συνταγές | συνταγές με ρόκα baby | τυρί χαλούμι | συνταγές με ελαιόλαδο | συνταγή με ρόκα baby

Εκτέλεση συνταγής

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με το μέλι, τον χυμό λεμονιού, το μαύρο σουσάμι, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες, το λεμονοθύμαρο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά και τις στραγγίζουμε καλά.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τις τηγανίζουμε για 10 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, κόβουμε το χαλούμι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο ελαφρά βουτυρωμένο. Το βάζουμε σε προθερμασμένο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Χωρίζουμε τις γλυκοπατάτες, το χαλούμι και τα φύλλα ρόκας σε τέσσερα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες451
Πρωτεΐνες ζωικές14,06 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,98 γρ.
Υδατάνθρακες35,34 γρ.
Λιπαρά26 γρ.
Σάκχαρα6,58 γρ.
Φυτικές ίνες0,32 γρ.