Σούπα Προβηγκίας με καλαμπόκι και μυρωδικά

Εμφανίσεις: 5.289
Σούπα Προβηγκίας με καλαμπόκι και μυρωδικά
Υλικά:
600 ml ζωμός λαχανικών
150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
450 γρ. καλαμπόκι
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
10 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
15 ml καλαμποκέλαιο
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
4 γρ. φασκόμηλο
1 πρέζα μαντζουράνα
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
1 πρέζα δεντρολίβανο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες καλαμπόκι | καλαμπόκι | συνταγή με αλάτι | συνταγή με κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά | ζωμός λαχανικών |

Εκτέλεση συνταγής




Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες σε σχήμα μισοφέγγαρου και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το καλαμποκέλαιο και το αλάτι. Μόλις μαλακώσουν και γίνουν διάφανα, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν για 1 λεπτό.


Προσθέστε το καλαμπόκι στραγγισμένο από το υγρό αποθήκευσης, λαχανικών ζωμός και φρέσκα κρέμα. Αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.


Με μία κουτάλα, βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνουμε τα ανάμικτα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με το πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.


Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες306
Πρωτεΐνες ζωικές0,86 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,84 γρ.
Υδατάνθρακες32,19 γρ.
Λιπαρά18,82 γρ.
Σάκχαρα6,13 γρ.
Φυτικές ίνες7,39 γρ.