Σουφλέ parmigiano με γλασαρισμένα καρότα

Εμφανίσεις: 2.413
Σουφλέ parmigiano με γλασαρισμένα καρότα
Υλικά για το σουφλέ:
75 γρ. τυρί cheddar (τσένταρ)
75 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
15 γρ. μουστάρδα (1 κουτ. γλυκού)
300 ml γάλα ημιαποβουτυρωμένο (1% λιπ.)
4 αυγά
50 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 ασπράδι αυγού
1 πρέζα αλάτι
2 πρέζες πιπέρι κόκκινο

Υλικά για τα γλασαρισμένα καρότα:
375 γρ. καρότα baby
20 ml κρασί marsala (3 κουτ. σούπας)
25 γρ. βούτυρο
10 γρ. chives (σχοινόπρασο)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με καρότα baby | συνταγή με γάλα ημιαποβουτυρωμένο (1% λιπ.) | τυρί cheddar (τσένταρ) συνταγές | τυρί cheddar (τσένταρ) | συνταγή με καρότα baby | Rusk calories

Εκτέλεση συνταγής

Προετοιμάζουμε τα γλασαρισμένα καρότα. Κόβουμε τα καρότα στη μέση κατά μήκος. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα καρότα και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά, αναδεύοντας το περιεχόμενο του τηγανιού ανά διαστήματα. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε τέσσερα πυρίμαχα σκεύη με διάμετρο 10 εκ. περίπου και ύψος 6 εκ. τουλάχιστον. Ψιλοτρίβουμε τα τυριά, τα αναμειγνύουμε και βάζουμε από μία κουταλιά μείγμα σε κάθε σκεύος, περιστρέφοντάς το ώστε να καλυφθεί η βάση και τα εσωτερικά τοιχώματα.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουμε και το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ πυκνό και λείο.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, τη μουστάρδα, το αλάτι και δύο πρέζες πιπέρι καγιέν και ανακτεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και στη συνέχεια προσθέτουμε μία μεγάλη κουταλιά στη σάλτσα των τυριών που έχουμε αφήσει να κρυώνει. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα ασπράδια, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω για να ενσωματωθούν. Χωρίζουμε το μείγμα στα τέσσερα σκεύη, τα τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί σε ύψος 4 εκ. τουλάχιστον πάνω από το χείλος και δένουμε την κορυφή με σπάγκο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Αφαιρούμε το χαρτί, τα μεταφέρουμε σε πιάτα και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τα γλασαρισμένα καρότα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες398
Πρωτεΐνες ζωικές16,15 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,54 γρ.
Υδατάνθρακες14,44 γρ.
Λιπαρά16,83 γρ.
Σάκχαρα4,4 γρ.
Φυτικές ίνες0,46 γρ.