Εκτέλεση συνταγής
Προετοιμάζουμε τα γλασαρισμένα καρότα. Κόβουμε τα καρότα στη μέση κατά μήκος. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα καρότα και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά, αναδεύοντας το περιεχόμενο του τηγανιού ανά διαστήματα. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε τέσσερα πυρίμαχα σκεύη με διάμετρο 10 εκ. περίπου και ύψος 6 εκ. τουλάχιστον. Ψιλοτρίβουμε τα τυριά, τα αναμειγνύουμε και βάζουμε από μία κουταλιά μείγμα σε κάθε σκεύος, περιστρέφοντάς το ώστε να καλυφθεί η βάση και τα εσωτερικά τοιχώματα.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουμε και το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ πυκνό και λείο.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, τη μουστάρδα, το αλάτι και δύο πρέζες πιπέρι καγιέν και ανακτεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και στη συνέχεια προσθέτουμε μία μεγάλη κουταλιά στη σάλτσα των τυριών που έχουμε αφήσει να κρυώνει. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα ασπράδια, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω για να ενσωματωθούν. Χωρίζουμε το μείγμα στα τέσσερα σκεύη, τα τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί σε ύψος 4 εκ. τουλάχιστον πάνω από το χείλος και δένουμε την κορυφή με σπάγκο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Αφαιρούμε το χαρτί, τα μεταφέρουμε σε πιάτα και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τα γλασαρισμένα καρότα.
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε τέσσερα πυρίμαχα σκεύη με διάμετρο 10 εκ. περίπου και ύψος 6 εκ. τουλάχιστον. Ψιλοτρίβουμε τα τυριά, τα αναμειγνύουμε και βάζουμε από μία κουταλιά μείγμα σε κάθε σκεύος, περιστρέφοντάς το ώστε να καλυφθεί η βάση και τα εσωτερικά τοιχώματα.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουμε και το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ πυκνό και λείο.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, τη μουστάρδα, το αλάτι και δύο πρέζες πιπέρι καγιέν και ανακτεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και στη συνέχεια προσθέτουμε μία μεγάλη κουταλιά στη σάλτσα των τυριών που έχουμε αφήσει να κρυώνει. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα ασπράδια, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω για να ενσωματωθούν. Χωρίζουμε το μείγμα στα τέσσερα σκεύη, τα τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί σε ύψος 4 εκ. τουλάχιστον πάνω από το χείλος και δένουμε την κορυφή με σπάγκο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Αφαιρούμε το χαρτί, τα μεταφέρουμε σε πιάτα και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τα γλασαρισμένα καρότα.