Κρέπες με ραντίτσιο και τυρί gorgonzola

Εμφανίσεις: 5.018
Κρέπες με ραντίτσιο και τυρί gorgonzola
Υλικά για τη ζύμη:
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
50 γρ. βούτυρο
1 αυγό
80 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό ραντίτσιο
120 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
200 γρ. τυρί gorgonzola (γκοργκοντζόλα)
150 γρ. βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με πιπέρι μαύρο | γάλα φρέσκο πλήρες συνταγή | συνταγή με αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | συνταγές με αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | συνταγές με ραντίτσιο | Mackerel calories

Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι και το γάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και λείο κουρκούτι. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί για 2 ώρες.

Έπειτα από δύο ώρες, λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο κουρκούτι ανακατεύοντας δυνατά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ή μία κουτάλα από το κουρκούτι στο κέντρο του, ενώ το περιστρέφουμε ώστε να απλωθεί μέχρι τις άκρες ένα λεπτό στρώμα μείγματος. Χαμηλώνουμε τη θερμότητα και ψήνουμε για 2 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 2 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το κουρκούτι.
Πλένουμε το ραντίτσιο, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 50 γρ. βούτυρο, προσθέτουμε το ραντίτσιο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.

Καθαρίζουμε εξωτερικά το τυρί gorgonzola, το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και αναμειγνύουμε πιέζοντας με ένα πιρούνι.

Αφήνουμε το ραντίτσιο να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα του gorgonzola, προσθέτοντας και 20 γρ. τριμμένη Parmigiano-Reggiano.

Μέσα σε κάθε κρέπα απλώνουμε ένα μέρος από το μείγμα του ραντίτσιο, στη συνέχεια τη διπλώνουμε στα τέσσερα και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ή δύο μικρότερα πυρίμαχα σκεύη. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη Parmigiano-Reggiano, περιχύνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε τις κρέπες μας ζεστές.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες644
Πρωτεΐνες ζωικές17,52 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,38 γρ.
Υδατάνθρακες15,38 γρ.
Λιπαρά52,25 γρ.
Σάκχαρα4,88 γρ.
Φυτικές ίνες0,36 γρ.