Εκτέλεση συνταγής
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με το σύρμα ( fouet) για να μη σβολιάσει. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι και το γάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και λείο κουρκούτι. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί για 2 ώρες.
Έπειτα από δύο ώρες, λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο κουρκούτι ανακατεύοντας δυνατά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ή μία κουτάλα από το κουρκούτι στο κέντρο του, ενώ το περιστρέφουμε ώστε να απλωθεί μέχρι τις άκρες ένα λεπτό στρώμα μείγματος. Χαμηλώνουμε τη θερμότητα και ψήνουμε για 2 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 2 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το κουρκούτι.
Πλένουμε το ραντίτσιο, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 50 γρ. βούτυρο, προσθέτουμε το ραντίτσιο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
Καθαρίζουμε εξωτερικά το τυρί gorgonzola, το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και αναμειγνύουμε πιέζοντας με ένα πιρούνι.
Αφήνουμε το ραντίτσιο να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα του gorgonzola, προσθέτοντας και 20 γρ. τριμμένη Parmigiano-Reggiano.
Μέσα σε κάθε κρέπα απλώνουμε ένα μέρος από το μείγμα του ραντίτσιο, στη συνέχεια τη διπλώνουμε στα τέσσερα και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ή δύο μικρότερα πυρίμαχα σκεύη. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη Parmigiano-Reggiano, περιχύνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε τις κρέπες μας ζεστές.
Έπειτα από δύο ώρες, λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο κουρκούτι ανακατεύοντας δυνατά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ή μία κουτάλα από το κουρκούτι στο κέντρο του, ενώ το περιστρέφουμε ώστε να απλωθεί μέχρι τις άκρες ένα λεπτό στρώμα μείγματος. Χαμηλώνουμε τη θερμότητα και ψήνουμε για 2 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 2 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το κουρκούτι.
Πλένουμε το ραντίτσιο, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 50 γρ. βούτυρο, προσθέτουμε το ραντίτσιο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
Καθαρίζουμε εξωτερικά το τυρί gorgonzola, το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και αναμειγνύουμε πιέζοντας με ένα πιρούνι.
Αφήνουμε το ραντίτσιο να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα του gorgonzola, προσθέτοντας και 20 γρ. τριμμένη Parmigiano-Reggiano.
Μέσα σε κάθε κρέπα απλώνουμε ένα μέρος από το μείγμα του ραντίτσιο, στη συνέχεια τη διπλώνουμε στα τέσσερα και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ή δύο μικρότερα πυρίμαχα σκεύη. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη Parmigiano-Reggiano, περιχύνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε τις κρέπες μας ζεστές.