Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την κολοκύθα, τα καρότα και την πατάτα. Σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο και το πράσο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε τον ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε το σκεύος μας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Στο μεταξύ, σε μια λαδόκολλα στρώνουμε τις φέτες του speck λεπτοκομμένες και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
Πολτοποιούμε την κολοκύθα με τα υπόλοιπα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ για να γίνει βελουτέ ή με μια κουτάλα ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ για να την κάνουμε βελουτέ. Συμπληρώνουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο γαρνίροντας με το τραγανό prosciutto και το αρωματικό γιαούρτι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στα πιάτα και λίγες σταγόνες ταμπάσκο.
Στο μεταξύ, σε μια λαδόκολλα στρώνουμε τις φέτες του speck λεπτοκομμένες και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
Πολτοποιούμε την κολοκύθα με τα υπόλοιπα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ για να γίνει βελουτέ ή με μια κουτάλα ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ για να την κάνουμε βελουτέ. Συμπληρώνουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο γαρνίροντας με το τραγανό prosciutto και το αρωματικό γιαούρτι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στα πιάτα και λίγες σταγόνες ταμπάσκο.