Βελουτέ κολοκύθας με τραγανό speck και αρωματικό γιαούρτι

Εμφανίσεις: 2.675
Βελουτέ κολοκύθας με τραγανό speck και αρωματικό γιαούρτι
Υλικά :
150 γρ. speck
10 γρ. θυμάρι φρέσκο
1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
80 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. πατάτες (1 μέτρια)
1 κιλό κολοκύθα
40 γρ. πράσα
250 ml κρασί λευκό (2,5 ποτήρια κρασιού)
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
4 τεμ. ψωμί του τοστ (για τα κρουτόν)
4 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες : σούπα με κολοκύθα | Chocolate black calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την κολοκύθα, τα καρότα και την πατάτα. Σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο και το πράσο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε τον ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε το σκεύος μας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Στο μεταξύ, σε μια λαδόκολλα στρώνουμε τις φέτες του speck λεπτοκομμένες και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι.

Πολτοποιούμε την κολοκύθα με τα υπόλοιπα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ για να γίνει βελουτέ ή με μια κουτάλα ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ για να την κάνουμε βελουτέ. Συμπληρώνουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο γαρνίροντας με το τραγανό prosciutto και το αρωματικό γιαούρτι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στα πιάτα και λίγες σταγόνες ταμπάσκο.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες281
Πρωτεΐνες ζωικές7,65 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,02 γρ.
Υδατάνθρακες24,39 γρ.
Λιπαρά11,47 γρ.
Σάκχαρα2,74 γρ.
Φυτικές ίνες6,88 γρ.