Σουφλέ (flan) καρότου με μπρόκολο στον ατμό και κοτόπουλο

Εμφανίσεις: 5.260
Σουφλέ (flan) καρότου με μπρόκολο στον ατμό και κοτόπουλο
Υλικά:
30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
40 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
100 γρ. κοτόπουλο
300 ml γάλα φρέσκο πλήρες
30 γρ. βούτυρο (για το βουτύρωμα του ταψιού)
120 γρ. μπρόκολο (5-6 μπουκετάκια)
3 αυγά
600 γρ. καρότα (12 τεμ.)
60 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες φρυγανιά τριμμένη | κοτόπουλο | γάλα φρέσκο πλήρες | φρυγανιά τριμμένη συνταγή | βούτυρο | Cube calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα και τα βράζουμε στον ατμομάγειρα, αφού τα αλατίσουμε λίγο. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός μαζί με το γάλα, τα αυγά, το αλεύρι, το τυρί τριμμένο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.

Μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα για 3 λεπτά και το μπρόκολο, το παγώνουμε αμέσως με κρύο νερό και λίγα παγάκια, το στεγνώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το στήθος του κοτόπουλου και μόλις κρυώσει, το μαδάμε με τα χέρια. Στη συνέχεια, το ανακατεύουμε με την κρέμα του καρότου.

Αλείφουμε ένα μακρόστενο ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα του καρότου με το κοτόπουλο και ενδιάμεσα καρφώνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου ολόκληρα με το κοτσάνι προς τα πάνω, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες200
Πρωτεΐνες ζωικές7,59 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,46 γρ.
Υδατάνθρακες17,35 γρ.
Λιπαρά9,88 γρ.
Σάκχαρα7,93 γρ.
Φυτικές ίνες2,74 γρ.