Κοτόπουλο yassa

Εμφανίσεις: 2.362
Κοτόπουλο yassa
Υλικά:
20 γρ. πιπεριές αποξηραμένες (2 τεμ.)
15 ml φυστικέλαιο (3 κουτ. σούπας)
60 γρ. μουστάρδα (3 κουτ. σούπας)
1.5 κιλό κοτόπουλο (1 μεγάλο)
4 κρεμμύδια ξερά μέτρια
4 λεμόνια (το χυμό και τη φλούδα)
3 πρέζες αλάτι
80 γρ. ελιές πράσινες
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες κρεμμύδια ξερά μέτρια | συνταγή με πιπεριές αποξηραμένες | φυστικέλαιο συνταγές | κοτόπουλο συνταγές | μουστάρδα | Mandarin orange calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε και τις φλούδες των λεμονιών σε λεπτές λωρίδες και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.

Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ρηχό πιάτο και τα καλύπτουμε με το κρεμμύδι, τις φλούδες λεμονιού και τις πιπεριές. Περιχύνουμε και τον χυμό των λεμονιών και μία κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί για μία ώρα.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη μαρινάδα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε και νερό ώσπου να σκεπαστεί το κοτόπουλο και ρίχνουμε τις ελιές. Σκεπάζουμε τη γάστρα cocotte και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά, περιχύνοντας το κοτόπουλο τακτικά με ζωμό από το μαγείρεμα.

Το yassa σερβίρεται συνήθως με ρύζι, αλλά μπορούμε να το σερβίρουμε με όποιο συνοδευτικό προτιμούμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες640
Πρωτεΐνες ζωικές45,83 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,18 γρ.
Υδατάνθρακες9,22 γρ.
Λιπαρά42,24 γρ.
Σάκχαρα4,32 γρ.
Φυτικές ίνες3,45 γρ.