Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε και τις φλούδες των λεμονιών σε λεπτές λωρίδες και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ρηχό πιάτο και τα καλύπτουμε με το κρεμμύδι, τις φλούδες λεμονιού και τις πιπεριές. Περιχύνουμε και τον χυμό των λεμονιών και μία κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί για μία ώρα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη μαρινάδα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε και νερό ώσπου να σκεπαστεί το κοτόπουλο και ρίχνουμε τις ελιές. Σκεπάζουμε τη γάστρα cocotte και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά, περιχύνοντας το κοτόπουλο τακτικά με ζωμό από το μαγείρεμα.
Το yassa σερβίρεται συνήθως με ρύζι, αλλά μπορούμε να το σερβίρουμε με όποιο συνοδευτικό προτιμούμε.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ρηχό πιάτο και τα καλύπτουμε με το κρεμμύδι, τις φλούδες λεμονιού και τις πιπεριές. Περιχύνουμε και τον χυμό των λεμονιών και μία κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί για μία ώρα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη μαρινάδα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε και νερό ώσπου να σκεπαστεί το κοτόπουλο και ρίχνουμε τις ελιές. Σκεπάζουμε τη γάστρα cocotte και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά, περιχύνοντας το κοτόπουλο τακτικά με ζωμό από το μαγείρεμα.
Το yassa σερβίρεται συνήθως με ρύζι, αλλά μπορούμε να το σερβίρουμε με όποιο συνοδευτικό προτιμούμε.