Κόκορας νανάκι “alla diavola” με χονδρά sticks πατάτας και δροσερή citronet

Εμφανίσεις: 5.887
Κόκορας νανάκι “alla diavola” με χονδρά sticks πατάτας και δροσερή citronet
Υλικά:
5 γρ. μπούκοβο (σπόροι)
10 γρ. δεντρολίβανο (4 κλαδάκια)
1.6 κιλό κοτόπουλο νανάκι (4 τεμ./400 γρ. το καθένα)
600 γρ. πατάτες (3 τεμ.)
2 τεμ. σκόρδα
3 πρέζες πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
10 γρ. αλάτι χοντρό (4 πρέζες)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες δεντρολίβανο συνταγή | μπούκοβο (σπόροι) | μπούκοβο (σπόροι) συνταγές | πατάτες συνταγές | συνταγές με κοτόπουλο νανάκι | Cutlet calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες με τη φλούδα, αφού προηγουμένως τις έχουμε πλύνει πολύ καλά με σφουγγάρι. Θέλουμε να μη βράσουν τελείως, αλλά να «κρατάνε» λίγο, για να μπορέσουμε μετά να τις τηγανίσουμε.

Στη συνέχεια, παίρνουμε τα κοκοράκια και τα πατάμε με την παλάμη του χεριού δυνατά στο κέντρο του στήθους, ώστε να απλωθούν. Στη συνέχεια τα μαρινάρουμε με το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο, βάζοντάς τα για 2 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη.

Στη συνέχεια, τα ψήνουμε στην πλάκα ψησίματος τοποθετώντας πάνω τους μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ώστε να πατιούνται και να ψηθούν (ψήνουμε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά).

Τέλος, ψήνουμε τα κοκοράκια σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 16 λεπτά.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά sticks, τα οποία τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry) μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τα κοκοράκια κομμένα στα τέσσερα, συνοδεύοντάς τα με τα sticks πατάτας και αρωματική citronet.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες1061
Πρωτεΐνες φυτικές3,07 γρ.
Υδατάνθρακες27,81 γρ.
Λιπαρά5,11 γρ.
Σάκχαρα1,64 γρ.
Φυτικές ίνες3,64 γρ.