Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες με τη φλούδα, αφού προηγουμένως τις έχουμε πλύνει πολύ καλά με σφουγγάρι. Θέλουμε να μη βράσουν τελείως, αλλά να «κρατάνε» λίγο, για να μπορέσουμε μετά να τις τηγανίσουμε.
Στη συνέχεια, παίρνουμε τα κοκοράκια και τα πατάμε με την παλάμη του χεριού δυνατά στο κέντρο του στήθους, ώστε να απλωθούν. Στη συνέχεια τα μαρινάρουμε με το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο, βάζοντάς τα για 2 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη.
Στη συνέχεια, τα ψήνουμε στην πλάκα ψησίματος τοποθετώντας πάνω τους μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ώστε να πατιούνται και να ψηθούν (ψήνουμε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά).
Τέλος, ψήνουμε τα κοκοράκια σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 16 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά sticks, τα οποία τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry) μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα κοκοράκια κομμένα στα τέσσερα, συνοδεύοντάς τα με τα sticks πατάτας και αρωματική citronet.
Στη συνέχεια, παίρνουμε τα κοκοράκια και τα πατάμε με την παλάμη του χεριού δυνατά στο κέντρο του στήθους, ώστε να απλωθούν. Στη συνέχεια τα μαρινάρουμε με το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο, βάζοντάς τα για 2 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη.
Στη συνέχεια, τα ψήνουμε στην πλάκα ψησίματος τοποθετώντας πάνω τους μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ώστε να πατιούνται και να ψηθούν (ψήνουμε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά).
Τέλος, ψήνουμε τα κοκοράκια σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 16 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά sticks, τα οποία τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνισμα (deep fry) μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα κοκοράκια κομμένα στα τέσσερα, συνοδεύοντάς τα με τα sticks πατάτας και αρωματική citronet.