Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μικρά ισομεγέθη κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας με το λάδι, το τριμμένο θυμάρι και την ψιλοκομμένη μαντζουράνα, το σκόρδο λιωμένο και μία πρέζα πιπέρι. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
Καψαλίζουμε τις πιπεριές πάνω από φλόγα και όταν η φλούδα τους έχει σχεδόν μαυρίσει, τις βάζουμε σε μια χάρτινη σακούλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους από το εσωτερικό, τις πλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ίσου πάχους και κατόπιν τις ζεματίζουμε για 2 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, σχηματίζουμε τα σουβλάκια περνώντας στα ειδικά ξυλάκια ένα κομμάτι κοτόπουλου, μία πιπεριά και ένα κολοκυθάκι εναλλάξ.
Μαγειρεύουμε τα σουβλάκια σε καυτό γκριλ, αλείφοντάς τα με τη σάλτσα της μαρινάδας.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και σερβίρουμε τα σουβλάκια γαρνιρισμένα με κομμένο μαρούλι, φύλλα βασιλικού ή άλλη πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.
Καψαλίζουμε τις πιπεριές πάνω από φλόγα και όταν η φλούδα τους έχει σχεδόν μαυρίσει, τις βάζουμε σε μια χάρτινη σακούλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους από το εσωτερικό, τις πλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ίσου πάχους και κατόπιν τις ζεματίζουμε για 2 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, σχηματίζουμε τα σουβλάκια περνώντας στα ειδικά ξυλάκια ένα κομμάτι κοτόπουλου, μία πιπεριά και ένα κολοκυθάκι εναλλάξ.
Μαγειρεύουμε τα σουβλάκια σε καυτό γκριλ, αλείφοντάς τα με τη σάλτσα της μαρινάδας.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και σερβίρουμε τα σουβλάκια γαρνιρισμένα με κομμένο μαρούλι, φύλλα βασιλικού ή άλλη πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.