Μπουτάκια κοτόπουλου με μπέικον και κολοκυθάκια

Εμφανίσεις: 4.641
Μπουτάκια κοτόπουλου με μπέικον και κολοκυθάκια
Υλικά για τα μπουτάκια:
200 γρ. μπέικον
1.2 κιλό κοτόπουλο μπούτι
1 τεμ. σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
1 πρέζα δεντρολίβανο

Υλικά για το γαρνίρισμα:
1 τεμ. σκόρδο
500 γρ. κολοκυθάκια (5 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες πιπέρι μαύρο συνταγές | ελαιόλαδο | συνταγές με μπέικον | συνταγές με κοτόπουλο μπούτι | συνταγές με κοτόπουλο μπούτι | Ice cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνουμε 12 μπουτάκια κοτόπουλου, αφαιρούμε το δέρμα τους και τα αλατοπιπερώνουμε.

Τα τυλίγουμε με τις λεπτές φέτες μπέικον και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κατά μήκος σε τέσσερα κομμάτια και στη συνέχεια σε μικρούς κύβους. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το σκόρδο πολτοποιημένο, προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 λεπτά περίπου, προσθέτοντας στο τέλος το αλάτι και το πιπέρι.

Πασπαλίζουμε τα μπουτάκια με τριμμένο δεντρολίβανο και προσθέτουμε το σκόρδο ξεφλουδισμένο.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά περίπου, ώσπου το μπέικον να γίνει τραγανό.

Τοποθετούμε τα μπουτάκια στα πιάτα, γαρνίρουμε το πιάτο μας με τα κολοκυθάκια και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες634
Πρωτεΐνες ζωικές66,97 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,63 γρ.
Υδατάνθρακες2,93 γρ.
Λιπαρά38,25 γρ.
Σάκχαρα1,63 γρ.
Φυτικές ίνες2,16 γρ.