Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα στεγνώνουμε καλά και με τον τρίφτη παίρνουμε το ξύσμα τους και το κρατάμε στην άκρη για το μαρινάρισμα. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φιλέτα κρατώντας τον χυμό που στάζει από το κόψιμο. Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το βάζουμε στο φούρνο στους 110°C για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τα στήθη από τα πτηνά, τα κόβουμε στη μέση και τα ανακατεύουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού, 2 πρέζες αλάτι και μία πρέζα πιπέρι. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά με 10 γρ. βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από την πλευρά που έχει το δέρμα και τα γυρίζουμε για 2 λεπτά και από την άλλη πλευρά.
Πλένουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε μπαστουνάκια. Το βάζουμε σε νερό με παγάκια, μαζί με ένα μικρό κομμάτι από το πράσινο μέρος, για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε με τις ζαχαρωμένες φέτες πορτοκαλιού που ψήσαμε. Περιχύνουμε και με τον χυμό πορτοκαλιού που κρατήσαμε, προσθέτουμε και μία πρέζα αλάτι και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε την crème de cassis με τα φρέσκα φραγκοστάφυλα και μόλις πάρει βράσει, την αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα στήθη των ορτυκιών με τη σαλάτα φινόκιο με πορτοκάλι, γαρνίροντάς τα με τη σάλτσα cassis.
Αφαιρούμε τα στήθη από τα πτηνά, τα κόβουμε στη μέση και τα ανακατεύουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού, 2 πρέζες αλάτι και μία πρέζα πιπέρι. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά με 10 γρ. βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από την πλευρά που έχει το δέρμα και τα γυρίζουμε για 2 λεπτά και από την άλλη πλευρά.
Πλένουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε μπαστουνάκια. Το βάζουμε σε νερό με παγάκια, μαζί με ένα μικρό κομμάτι από το πράσινο μέρος, για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε με τις ζαχαρωμένες φέτες πορτοκαλιού που ψήσαμε. Περιχύνουμε και με τον χυμό πορτοκαλιού που κρατήσαμε, προσθέτουμε και μία πρέζα αλάτι και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε την crème de cassis με τα φρέσκα φραγκοστάφυλα και μόλις πάρει βράσει, την αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα στήθη των ορτυκιών με τη σαλάτα φινόκιο με πορτοκάλι, γαρνίροντάς τα με τη σάλτσα cassis.